Η γεωθερμία «ποτίζει» την ανάπτυξη στον δήμο Παγγαίου μέσω της παραγωγής φαρμακευτικής κάνναβης

Επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τη ΔΕΥΑΑ Παγγαίου για την παροχή θερμικής ενέργειας σε ιδιωτική εταιρεία-Για ενίσχυση της βιωσιμότητας του επενδυτικού σχεδίου της ΔΕΥΑΑ κάνει λόγο ο δήμαρχος Παγγαίου

Για μια σημαντική επένδυση η οποία ανοίγει περαιτέρω προοπτικές ανάπτυξης στον δήμο Παγγαίου κάνει λόγο ο δήμαρχος, Φίλιππος Αναστασιάδης, μετά την πρόσφατη επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος την οποία έλαβε η ΔΕΥΑΑ Παγγαίου για την παροχή θερμικής ενέργειας σε ιδιωτική εταιρεία η οποία σχεδιάζει την υλοποίηση σημαντικής επένδυσης στον τομέα της επεξεργασίας και παραγωγής φαρμακευτικής κάνναβης.

Ο κ. Αναστασιάδης σχολιάζει ότι η υλοποίηση της επένδυσης ενισχύει σημαντικά την βιωσιμότητα του επενδυτικού σχεδίου της ΔΕΥΑΑ, ενώ ταυτόχρονα συνοδεύεται από σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας.

Η ανακοίνωση του δημάρχου Παγγαίου

Οι διαρκείς προσπάθειές μας φαίνεται να αποφέρουν καρπούς σύμφωνα με την πρόσφατη επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος που έλαβε η ΔΕΥΑΑ Παγγαίου για την παροχή θερμικής ενέργειας σε ιδιωτική εταιρεία που σχεδιάζει την υλοποίηση σημαντικής επένδυσης στον τομέα της επεξεργασίας και παραγωγής φαρμακευτικής κάνναβης.

Η σχεδιαζόμενη επένδυση αναμένεται να απαιτεί την κατανάλωση σημαντικών ποσοτήτων ενέργειας τα οποία μπορούν να καλυφθούν από τις υποδομές άντλησης και μεταφοράς γεωθερμικής ενέργειας που πρόκειται να υλοποιήσει η ΔΕΥΑΑ Παγγαίου, ενώ ταυτόχρονα συνοδεύεται από σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας.

Η υλοποίηση της επένδυσης ενισχύει σημαντικά την βιωσιμότητα του επενδυτικού σχεδίου της ΔΕΥΑΑ, καθώς αυξάνει δραστικά την καταναλισκόμενη θερμική ενέργεια, η οποία είναι διαθέσιμη από το γεωθερμικό πεδίο όπως αποτυπώνεται από τις ήδη πραγματοποιηθείσες από την ΔΕΥΑΑ ενέργειες πιστοποίησης του πεδίου.