«Βρέχει» προβλήματα στο Παγγαίο! Πλημμυρικά φαινόμενα στο οδικό δίκτυο και σε οικισμούς

Αυτοκίνητο παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά - Ανησυχητική η στάθμη του νερού/πάνω από το «όριο» στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερών

Οι έντονες βροχοπτώσεις που συνεχίζονται -και εντείνονται- για δεύτερη συνεχόμενη μέρα στον Νομό Καβάλας άρχισαν να δημιουργούν τα πρώτα προβλήματα κατά τόπους, με τον Δήμο Παγγαίου να φέρεται το απόγευμα της Κυριακής 16 Δεκεμβρίου 2018 να αντιμετωπίζει φαινόμενα που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και ως πλημμυρικά.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα παρουσιάζεται στο οδικό δίκτυο στην περιοχή «Γιντίκια» στον επαρχιακό δρόμο Ακροβουνίου-Αγίου Ανδρέα. Κοντά στον Άγιο Ανδρέα, μάλιστα, σημειώθηκε και παράσυρση αυτοκινήτου από τον κυρίως δρόμο λόγω της μεγάλης ροής των υδάτων, χωρίς ωστόσο -ευτυχώς- να διατρέξει κίνδυνο ανθρώπινη ζωή.




Χαρακτηριστικό είναι ότι η στάθμη του νερού στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερών έφτασε -και όλα δείχνουν πως θα ξεπεράσει- τα 85 χιλιοστά, τη στιγμή που, για τα δεδομένα της γεωμορφολογίας της περιοχής, τα 50 χιλιοστά έχουν καταγραφεί ως «όριο ασφαλείας»! Οι χείμαρροι έχουν ήδη «φουσκώσει»!

Η Τροχαία συνιστά στους οδηγούς που κινούνται στο επαρχιακό οδικό δίκτυο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ειδικά όσοι κινούνται από την Ελευθερούπολη προς Πέραμο μέσω Αγίου Ανδρέα.

Στην διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Καβάλας δεν αναφέρθηκαν άλλα προβλήματα, εκτός από την περίπτωση πλημμύρας σε υπόγεια οικίας στη Ν. Πέραμο. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ τα έντονα φαινόμενα της κακοκαιρίας θα μειωθούν τις επόμενες ώρες και μέχρι την Δευτέρα.

Φωτογραφία αρχείου