Δήμος Παγγαίου: Μια διαφορετική παρέλαση στην Ελευθερούπολη για την 25η Μαρτίου [φωτογραφίες]

Δήμος Παγγαίου και αντιπροσωπεία από την πόλη του Antony της Γαλλίας τίμησαν από κοινού τη διπλή γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Επετείου της Επανάστασης του 1821

Με κάθε επισημότητα τιμήθηκε και φέτος η διπλή γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Επετείου της Επανάστασης του 1821 από τον δήμο Παγγαίου, στην έδρα του στην Ελευθερούπολη, καθώς και στο σύνολο των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων.

Μετά το πέρας της επίσημης Δοξολογίας στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Ελευθερούπολης, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομου, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από τις Τοπικές Αρχές και τη μαθητιώσα νεολαία, στο Ηρώο του δημοτικού πάρκου, ενώ τηρήθηκε και ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξως πεσόντων. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση με τη συμμετοχή των μαθητικών τμημάτων, των Πολιτιστικών Συλλόγων και του Στρατού.

Ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, στο μήνυμά του για την 198η Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η σημερινή ημέρα αποτελεί διπλή χαρά για τον Χριστιανισμό και την Πατρίδα. Η σημερινή επέτειος συμπίπτει και με μια ιδιαίτερη χρονιά για εμάς σε όλους τους τομείς. Παράλληλα, έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε αντιπροσωπεία από την αδελφοποιημένη, με τον δήμο Παγγαίου, πόλη του Antony, με επικεφαλής τον δήμαρχο Jean-Yves Sénant, ενός μεγάλου φιλέλληνα, γνώστη και λάτρη της ελληνικής Ιστορίας, ο οποίος ακολούθησε όλο το τελετουργικό και στο τέλος δήλωσε ενθουσιασμένος από την ενότητα και στην ομοψυχία των Ελλήνων σ΄ αυτήν την επέτειο».

Ιδιαίτερο χρώμα προσέδωσε η παρουσία του κ. Sénant, ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι ο φιλελληνισμός και ο θαυμασμός προς τον ελληνικό Πολιτισμό, ήταν βαθιά χαραγμένος στα θεμέλια της Γαλλικής Επανάστασης και κυριαρχεί και στις συνειδήσεις του γαλλικού Έθνους τους δύο τελευταίους αιώνες. Δήλωσε επίσης συγκινημένος με την κατάθεση στεφάνου, την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου της Γαλλίας, καθώς και από το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της παρέλασης, μέλη Πολιτιστικών Συλλόγων πέρασαν μπροστά από την εξέδρα, κρατώντας τα δυο σημαντικότερα εθνικά σύμβολα της Γαλλίας και της Ελλάδος.

*Φωτογραφίες: Δήμος Photography