Ο εναλλακτικός τουρισμός και η αγροτική ανάπτυξη «συναντιούνται» στον δήμο Παγγαίου

Δεύτερη συνάντηση «Φόρουμ Παγγαίο» για τη δημιουργία θεματικών τουριστικών πακέτων για την περιοχή του Παγγαίου-Διαβάστε λεπτομέρειες για τη συνάντηση, για τους σκοπούς της και για το ποιους αφορά

Στις 6 Απριλίου 2019 πραγματοποιήθηκε το πρώτο Φόρουμ Εναλλακτικού Τουρισμού Παγγαίου στο Δασικό Χωριό Παγγαίου (διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ). Σε αυτήν την εκδήλωση συναντήθηκαν 15 εταιρείες τουρισμού και προϊόντων από την περιοχή του Παγγαίου και από την Καβάλα, την Πέραμο, τη Θάσο, τις Σέρρες και τη Θεσσαλονίκη.

Συζητήθηκαν ιδέες και προοπτικές συνεργασίας για την ανάδειξη και αξιοποίηση του φυσικού και πολιτιστικού αποθέματος του Παγγαίου Όρους και της ευρύτερης περιοχής.

Ως συνέχεια αυτής της κοινής προσπάθειας είναι η διοργάνωση της δεύτερης συνάντησης, την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019, για να συντονιστούν οι ενδιαφερόμενοι φορείς, έτσι ώστε να δημιουργηθεί η πρόταση για το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης της Ελλάδας.

Σκοπός αυτής της συνεργασίας και της πρότασης είναι η δημιουργία θεματικών τουριστικών πακέτων για την περιοχή του Παγγαίου, μέσα από τη σύμπραξη τοπικών και διεθνών επιχειρήσεων τουρισμού, υπηρεσιών και αγροτικής παραγωγής.

  • Ώρες συνάντησης: 11:00-13:00
  • Τόπος συνάντησης: Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου δήμου Παγγαίου

Συντονιστής και υπεύθυνος επικοινωνίας του προγράμματος είναι ο Ηρακλής Καλαμένιος με τον οποίο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο e-mail: [email protected] 

Καλούνται όλες οι επιχειρήσεις και επαγγελματικές ενώσεις της ευρύτερης περιοχής Παγγαίου που έχουν εξωστρεφείς και εξαγωγικές διαθέσεις να προσέλθουν για να ενημερωθούν και να συμμετάσχουν στην ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2014-2020 (ΠΑΑ 2014-2020).

ΔΡΑΣΗ 19.2.7: «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ» (μπείτε εδώ για περισσότερες λεπτομέρειες).