«Σωστή Επιλογή» για Δήμαρχο Παγγαίου: Να βάλει το συμφέρον των δημοτών πάνω από το κομματικό του συμφέρον

Ανακοίνωση του συνδυασμού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δήμο Παγγαίο για τη στάση της διοίκησης για το κλείσιμο των τελωνείων Εξοχής και Νυμφαίας

Να βάλει το συμφέρον των δημοτών του Δήμου Παγγαίου πάνω από το κομματικό του συμφέρον καλεί τον Φίλιππο Αναστασιάδη, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Δημήτρης Μπαταλογιάννης, με αφορμή τη στάση της διοίκησης στο θέμα του κλεισίματος των τελωνείων Εξοχής και Νυμφαίας. Ο κ. Μπαταλογιάννης ζητάει από τον Δήμαρχο να ζητήσει, μέσω και της ΚΕΔΕ όπου είναι και μέλος του ΔΣ, το άμεσο άνοιγμα των εν λόγω σταθμών, με εφαρμογή όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του συνδυασμού «Σωστή Επιλογή για το Δήμο Παγγαίου»

«Αντί ο δήμαρχος να εξωραΐζει το σκηνικό, να ζητήσει από την Κυβέρνηση το άνοιγμα των συνοριακών σταθμών Εξοχής και Νυμφαίας»

«Το κλείσιμο των τελωνείων Εξοχής και Νυμφαίας, με μια σκληρή και απαράδεκτη απόφαση της Κυβέρνησης, σφίγγει κι άλλο τη θηλιά στον οδικό τουρισμό, στον οποίο προσδοκά η τουριστική αγορά του Δήμου Παγγαίου.

Η φετινή σαιζόν, κρέμεται ήδη σε μια λεπτή κλωστή και κάθε αρνητική εξέλιξη αποδυναμώνει την τουριστική κίνηση προς την περιοχή μας, ενώ παράλληλα φέρνει εκατοντάδες επιχειρήσεις, στο παραλιακό μας μέτωπο που ασχολούνται με τον τουρισμό, σε απόγνωση.

Ελπίζουμε ότι η Κυβέρνηση θα σταματήσει τους ακροβατισμούς και θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, μια και οι επιχειρήσεις μας έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης και εφαρμόζουν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ήδη τόσο ο επικεφαλής της παράταξής μας Δημήτρης Μπαταλογιάννης, με δημοτικούς συμβούλους, επισκέφθηκαν και θα συνεχίζουν να επισκέπτονται τους επαγγελματίες μας, μεταφέροντας τους προβληματισμούς τους τόσο στην δημοτική αρχή, όσο και σε θεσμικούς φορείς της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και της ΠΕ Καβάλας.

Η τελευταία επίσκεψή μας στην παραλία Οφρυνίου κατέδειξε ότι, παρά το πολύ «ονειρεμένο και αισιόδοξο κλίμα» που μεταφέρει σε αναρτήσεις του ο Δήμαρχος Παγγαίου, η κατάσταση είναι όχι απλά προβληματική, αλλά τραγική, σε ότι αφορά την τουριστική κίνηση που παρατηρείται.

Αντί λοιπόν ο Δήμαρχος Παγγαίου, κ. Φίλιππος Αναστασιάδης να επιχειρεί να εξωραΐσει το όλο σκηνικό, θα πρέπει να βάλει πάνω από το κομματικό του συμφέρον, το τοπικό συμφέρον των δημοτών και επαγγελματιών του Δήμου μας, να αναλάβει άμεσες πρωτοβουλίες και να ζητήσει τόσο από την Κυβέρνηση όσο και μέσω της ΚΕΔΕ όπου είναι μέλος του ΔΣ, το άμεσο άνοιγμα των συνοριακών σταθμών Εξοχής και Νυμφαίας, με εφαρμογή όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Παράλληλα του επισημαίνουμε τα εξής:

Θα πρέπει να οργανώσουμε τον Ενιαίο Φορέα Τουρισμού, ώστε να αναλάβει τον συντονιστικό ρόλο προβολής και διαφήμισης του Δήμου μας με διαφάνεια και συνεργασία.

Να διεκδικήσουμε χρηματοδότηση σημαντικών έργων υποδομής από το Υπουργείο Εσωτερικών, αλλά και νέα έργα που θα στηρίξουν την οικονομία και την απασχόληση, αυτή τη δύσκολη εποχή.

Να δημιουργήσουμε άμεσα ομάδα δράσης marketing του Δήμου Παγγαίου, για να αναλάβει έστω και τώρα την προβολή και προώθηση του Δήμου μας σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, απευθυνόμενοι τόσο στην εσωτερική Ελληνική αγορά, όσο και στις Βαλκανικές χώρες με έξυπνες δράσεις.

Να ξοδέψουμε  με φειδώ κάθε ευρώ του Δημοτικού Ταμείου και να εξαντλήσουμε τις δυνατότητες να παράγουμε έργο με ίδιες δυνάμεις.

Η ανάταξη των τουριστικών μας επιχειρήσεων θα επιφέρει και ένα ανέβασμα της ψυχολογίας τους, και αυτό θα τους δώσει κουράγιο να ανταπεξέλθουν στη δύσκολη μάχη την οποία θα πρέπει να την κερδίσουν.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι από την Παραλία Οφρυνίου, Κάρυανης, ακτές Ακροποτάμου, Φωληάς, Μητροφύτου, Ελαιοχωρίου, Νέα Πέραμος μέχρι την Νέα Ηρακλείτσα οι επαγγελματίες είναι αυτοί, που ανέβασαν το επίπεδο του τουρισμού, ξοδεύοντας χρήμα και ιδρώτα για να δημιουργήσουμε στον Δήμο Παγγαίου μια προίκα, θέσεις εργασίας και ένα τουριστικό προϊόν που αξίζει να ανέβει ακόμη περισσότερο και να δημιουργήσει προστιθέμενη αξία στον παραγόμενο πλούτο του Δήμου μας»!