Σεμινάριο αμπελουργίας στην Ελευθερούπολη

Στόχος του η αναβάθμιση της ανταγωνιστικότητας του αμπελοοινικούπροϊόντος μέσω της αναβίωσης των τοπικών οινικών ποικιλιών και της βελτίωσης της ποιότητας τους

Η Αναπτυξιακή Καβάλας – Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ σε  συνεργασία με το Δήμο Παγγαίου και το Οινολογικό Ινστιτούτο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του τοπικού αμπελοοινικού προϊόντος.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε αμπελοκαλλιεργητές, οινολόγους, οινοποιούς και γεωπόνους και έχει ως αντικείμενο την παρουσίαση καινοτόμων καλλιεργητικών και οινοποιητικών τεχνικών με σκοπό την ανάδειξη και αξιοποίηση των τοπικών ποικιλιών. Το σεμινάριο επιδιώκει να μεταφέρει καινοτόμες γνώσεις και πρακτικές από επιστήμονες υψηλής εξειδίκευσης απ’ ευθείας στους παραγωγούς, ώστε επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Το διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη και Τετάρτη 7 και 8 Ιουλίου στο Αμφιθέατρο «Φρίξος Παπαχρηστίδης» στην Ελευθερούπολη.

Ώρα έναρξης των σεμιναρίων είναι η 9:30 π.μ.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Ομιλητές θα είναι :

  • Δημήτριος – Ευάγγελος Μηλιόρδος, Μεταδιδακτορικός Ερευνητής Οινολογίας στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών,
  • Ζαφείρης Μυστακίδης, MSc Γεωπόνος, Πρόεδρος παρ. ΓΕΩΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας,
  • Αικατερίνη Καραμπατέα, MSc Οινολόγος, Επιστημονικός Συνεργάτης στο Τμήμα Αγροτικής Βιοτεχνολογίας και Οινολογίας, Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος.

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο αποτελεί μέρος της συνολικής παρέμβασης του έργου «Developing Identity ON Yield Soiland Site» με ακρωνύμιο «DIONYSOS» και διεξάγεται στα πλαίσια υλοποίησης του διασυνοριακού προγράμματος InterregV-AGreece-Bulgaria 2014 -2020.

Δηλώσεις συμμετοχής: Ιωάννης Κώστας, τηλ. 2510-211063, 6983688141, [email protected].

Στο σεμινάριο θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.