Ετοιμάζεται το γήπεδο-στολίδι στην Ελευθερούπολη

Ο αντιδήμαρχος του Δήμου Παγγαίου Χρήστος Μποσμπότης μίλησε για την πορεία των εργασιών, για το κλειστό της Ελευθερούπολης, αλλά και το κλειστό γυμναστήριο που σχεδιάζεται στη Νέα Πέραμο

Σ’ ένα γήπεδο στολίδι, που όμοιο του δε θα υπάρχει όχι μόνο στην Καβάλα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, θα μεταμορφωθεί το Δημοτικό Στάδιο της Ελευθερούπολης, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο του Δήμου Παγγαίου Χρήστο Μποσμπότη.

Οι εργασίες για την τοποθέτηση του ταρτάν, περιμετρικά του αγωνιστικού χώρου, αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στον επόμενο μήνα και απ’ εκεί και πέρα αναμένεται σύντομα να γίνει η προμήθεια του εξοπλισμού έτσι ώστε η Ελευθερούπολη να υποδεχτεί μεγάλους αγώνες, σε μια σύγχρονη αθλητική εγκατάσταση για όλα τα αθλήματα. Για την προσπάθεια αυτή, αλλά και για τις άλλες παρεμβάσεις του Δήμου, σε ότι αφορά το κλειστό γυμναστήριο της Ελευθερούπολης, αλλά και τη δημιουργία κλειστού γυμναστηρίου και τη Νέα Πέραμο, ο Χρήστος Μποσμπότης μίλησε στο KavalaPost.

– Για το ταρτάν στο γήπεδο της Ελευθερούπολης: «Ένα όνειρο του δημάρχου Παγγαίου και δικό μου υλοποιείται. Αυτό που θέλουμε είναι να βλέπουμε τα παιδιά μας στα γήπεδα να αθλούνται και όχι σε άλλες επιβλαβείς εξωσχολικές δραστηριότητες. Το Δημοτικό στάδιο της Ελευθερούπολης παίρνει την ολοκληρωμένη μορφή του σιγά – σιγά! Το ταρτάν θα έχει 8 διαδρόμους και θα είναι το μοναδικό της περιοχής μ’ αυτές τις προδιαγραφές».

– Για το πότε θα ολοκληρωθούν οι εργασίες: «Σε ότι αφορά το ταρτάν, έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του έργου με την τοποθέτηση των ασφαλτικών. Πλέον περιμένουμε 20 ημέρες για να εξατμιστούν τα πετρελαϊκά υλικά που έχει η άσφαλτος και απ’ εκεί και πέρα να αρχίσουν οι εργασίες για την τοποθέτηση ταρτάν. Πιστεύω ότι μέσα στον Οκτώβριο, ανάλογα και με τις καιρικές συνθήκες, να έχει ολοκληρωθεί το έργο. Βέβαια θα πρέπει να πούμε ότι στην πρόβλεψη του έργου είναι και η τοποθέτηση γκαζόν, πιθανότατα και με φύτεμα δέντρων περιμετρικά. Όταν θα τελειώσουν οι εργασίες θα είναι ένα πραγματικό κόσμημα για την περιοχή μας. Έχουμε την ευχέρεια το γήπεδο να βρίσκεται δίπλα στο δάσος και να υπάρχει και η ευχέρεια του χώρου, να μπουν δηλαδή να δημιουργηθούν υποδομές

– Για το προπονητήριο ρίψεων, που παρόμοιο δεν υπάρχει στη Βόρεια Ελλάδα: «Εκτός αυτού δημιουργούμε και ένα προπονητήριο ρίψεων, μιας και σε όλα τα γήπεδα της ευρύτερης περιοχής, από το Καυτατζόγλειο της Θεσσαλονίκης μέχρι και τον Έβρο, δεν υπάρχει τέτοιο προπονητήριο. Εκ των ενόντων οι σύλλογοι και οι αθλητές τους, προσπαθούν έξω από τα στάδια να βρουν κάποιους χώρους για να κάνουν ρίψεις, οι οποίες αντικειμενικά δεν μπορούν να γίνουν στο χορτάρι, όπου εκεί μετά από 1-2 ημέρες θα γίνει αγώνας ποδοσφαίρου. Εμείς λοιπόν έχουμε αυτή την πολυτέλεια. Εκτός από το ταρτάν που δημιουργούμε, θα έχουμε και το συγκεκριμένο προπονητήριο, που θα περιλαμβάνει κλωβό σφαιροβολίας και δισκοβολίας και βαλβίδες σφαίρας και διάδρομο ακοντισμού. Θα είναι δηλαδή ένα πλήρες γήπεδο που θα δοθεί στην τοπική, και όχι μόνο, νεολαία. Σ’ αυτό θα μπορούν να γυμνάζονται αθλητές της Καβάλας και άλλων περιοχών».

Για την προμήθεια του εξοπλισμού του γηπέδου: «Θα πρέπει να πούμε ότι για να είναι το γήπεδο πλήρως λειτουργικό και να φιλοξενήσει μεγάλες διοργανώσεις Πανελλήνιου ή ακόμα και διεθνούς επιπέδου, θα πρέπει να έχουμε και τον κατάλληλο εξοπλισμό. Έχουμε ήδη υποβάλλει πρόταση στη ΓΓΑ για την προμήθεια του. Ο εξοπλισμός αυτός είναι πανάκριβος και το κόστος του φτάνει στα 180 χιλ. ευρώ. Πρόκειται για εμπόδια, για φότο – φίνις, για φωτεινούς πίνακες, για στρώματα κα».

– Για το κλειστό γυμναστήριο της Ελευθερούπολης: «Το κλειστό γυμναστήριο θα αναβαθμιστεί ενεργειακά. Πρόκειται για ένα έργο ύψους 1,5 εκατ. ευρώ. Το γυμναστήριο, που φιλοξενεί το καμάρι της περιοχής μας τον ΓΣΕ που πρωταγωνιστεί στην Α2, είναι μια κατασκευή της δεκαετίας του 1980 και η πρόβλεψη είναι να αλλαχτούν τα πάντα. Ο κλωβός, η στέγη, θα υπάρξουν νέα συστήματα ψύξης – θέρμανσης καθώς και φωτισμού με Led. Σ’ αυτή τη φάση δεν προβλέπεται η τοποθέτηση κερκίδων, όμως προβλέπεται να γίνει και κάτι προς αυτή την κατεύθυνση ίσως από την μια πλευρά του γηπέδου.

– Για το νέα κλειστό γυμναστήριο του Δήμου Παγγαίου που σχεδιάζεται να κατασκευαστεί στη Ν. Πέραμο: «Στο Δήμο Παγγαίου, αυτή τη στιγμή, έχουμε δύο κλειστά γυμναστήρια, ένα στην Ελευθερούπολη και ένα στη Γεωργιανή – Νικήσιανη. Η Νέα Πέραμος αναπτύσσεται γοργά ως ένα αστικό κέντρο και σαφώς πρέπει κι εκεί να δημιουργηθεί ένα κλειστό γυμναστήριο. Είναι κάτι που το προχωράει ο Δήμαρχος με όλες τις δυνάμεις του».