Το αθλητικό στολίδι του Δήμου Παγγαίου είναι έτοιμο [Φωτογραφίες]

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες τοποθέτησης του ταρτάν περιμετρικά του αγωνιστικού χώρου του Δημοτικού Σταδίου της Ελευθερούπολης καθώς και στο προπονητήριο ρίψεων

Το αθλητικό στολίδι της Ελευθερούπολης και του Δήμου Παγγαίου είναι πλέον έτοιμο! Οι εργασίες για την τοποθέτηση του ταρτάν περιμετρικά του αγωνιστικού χώρου του Δημοτικού Σταδίου της Ελευθερούπολης, ολοκληρώθηκαν και πλέον το μόνο που απομένει είναι να γίνουν οι σχετικές διαγραμμίσεις και το στάδιο να αποδοθεί στους αθλητές και τις αθλήτριες, όταν βεβαίως επιτραπεί να επιστρέψουν στις προπονήσεις και τους αγώνες.

Το μεγάλο αθλητικό κέντρο του Δήμου Παγγαίου θα μπορεί πλέον να φιλοξενεί αγώνες στίβου υψηλού επιπέδου, μιας και είναι το μοναδικό σε όλη την Βόρεια Ελλάδα (εκτός του Καυτατζογλείου Σταδίου στη Θεσσαλονικη), που εκτός του ότι διαθέτει 8 διαδρομές στο στίβο (σ. σ. το «Ανθή Καραγιάννη» στην Καβάλα έχει 8 διαδρομές στα 100 μέτρα και 6 στα άλλα 300), θα έχει προπονητήριο ρίψεων.

Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει βαλβίδα δισκοβολίας-σφυροβολίας που θα περιβληθεί με κλωβό ύψους 5 μέτρων, βαλβίδα σφαιροβολίας και διάδρομο ακοντισμού με ταρτάν μήκους 35 μέτρων. Το πεδίο ρίψεων εκτείνεται σε μήκος 100 μέτρων.

Στο αθλητικό κέντρο της Ελευθερούπολης έγιναν πρόσφατα παρεμβάσεις στις κερκίδες, ενώ η μεγάλη παρέμβαση προγραμματίζεται να γίνει στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης, που φιλοξενεί τον ΓΣΕ που αγωνίζεται στην Α2 Εθνική κατηγορία, το οποίο θα ανακαινισθεί εκ βάθρων με στόχο να πληροί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές για να διεξάγονται εκεί αγώνες επιπέδου Α1 Εθνικής κατηγορίας.

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των εργασιών ο αντιδήμαρχος αθλητισμού του Δήμου Παγγαίου Χρήστος Μποσμπότης ευχαρίστησε για τη συνεργασία την τεχνική εταιρία του Βασίλη Στυλιανίδη που ανέλαβε το έργο, καθώς επίσης και το εξειδικευμένο συνεργείο τοποθέτησης του ταρτάν του Παναγιώτη Μαντζανά.