Ένα από τα καλύτερα στάδια για αγώνες στίβου «εδρεύει» πλέον στην Ελευθερούπολη [φωτογραφίες]

Ολοκληρώθηκε το έργο της επίστρωσης με συνθετικό ταρτάν του στίβου του γηπέδου Ελευθερούπολης προϋπολογισμού 600.000 ευρώ, ενώ προηγήθηκαν όλα τα απαραίτητα έργα υποδομής στον χώρο

Ένα από τα καλύτερα στάδια για αγώνες στίβου σε ολόκληρη τη βόρεια Ελλάδα είναι πλέον αυτό της Ελευθερούπολης, μετά και την ολοκλήρωση του έργου «Επίστρωση με συνθετικό τάπητα (ταρτάν) του στίβου του γηπέδου Ελευθερούπολης», προϋπολογισμού 600.000 ευρώ.

Το έργο περιελάμβανε την επίστρωση με συνθετικό τάπητα (ταρτάν) των 8 διαδρόμων μήκους και του χώρου αθλημάτων στίβου στο γήπεδο Ελευθερούπολης. Επισημαίνεται ότι είναι ένα από τα ελάχιστα στάδια με 8 διαδρομές σε ολόκληρη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η συνολική επιφάνεια του συνθετικού τάπητα του στίβου είναι 6.200 τ.μ., ενώ προηγήθηκαν όλα τα απαραίτητα έργα υποδομής στον χώρο. Σημειώνεται ότι όλες οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν πληρούν στο έπακρο τις προϋποθέσεις τις οποίες θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Στίβου (IAAF).

«Με το έργο αυτό αναδεικνύεται ένας ακόμη πόλος αθλητισμού για τους νέους μας που θα περιλαμβάνει όλα τα αθλήματα στίβου και θα μπορεί να φιλοξενεί αγώνες στίβου, εθνικά πρωταθλήματα και διεθνή meetings στίβου. Παράλληλα δημιουργήθηκε και ένα σύγχρονο προπονητήριο ρίψεων. Και φυσικά τίποτα δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς τη μελέτη και την επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας μας. Με πολλή προσοχή και λίγη υπομονή ακόμη σε λίγες ημέρες, μετά τη λήξη των περιοριστικών μέτρων το στάδιο θα είναι στη διάθεση των συμπολιτών μας», αναφέρει στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης.