Δήμος Παγγαίου: Ο καθαρισμός του μονοπατιού της Μεσορόπης αποκάλυψε έναν κρυφό παράδεισο [φωτογραφίες]

Με γνώμονα ότι το Παγγαίο δεν είναι μόνον «ήλιος και θάλασσα» συνεργεία του Δήμου καθαρίζουν το μονοπάτι, ώστε να χαρίζει απλόχερα τη δροσιά και το φυσικό κάλος της περιοχής σε όποιον το επιλέξει

Μπορεί ο Δήμος Παγγαίου να είναι ταυτισμένος το καλοκαίρι με τη θάλασσα, ωστόσο οι κρυφοί του παράδεισοι δεν περιορίζονται μόνον στα παράλια, αλλά επεκτείνονται και στο βουνό.

Ένας τέτοιος παράδεισος αποκαλύφθηκε κατά τον καθαρισμό του μονοπατιού της Μεσορόπης από συνεργεία του Δήμου, το οποίο διατρέχει μια πανέμορφη περιοχή μοναδικού φυσικού κάλους στο Παγγαίο Όρος, αλλά και… δροσιάς, μια δυσεύρετη πολυτέλεια, όσο πλησιάζουμε στην καρδιά του καλοκαιριού.

«Πέρα από τη φυσική ομορφιά των παραλιών μας, η ανάδειξη της μοναδικής ομορφιάς του Παγγαίου Όρους, είναι προτεραιότητα για τη διοίκηση του Δήμου Παγγαίου. Μια από τις στοχευμένες δράσεις που γίνεται σε αυτό το πλαίσιο είναι και ο καθαρισμός του μονοπατιού της Μεσορόπης από ειδικό συνεργείο, ώστε όποιος επιθυμεί να μπορεί να απολαύσει την μοναδική φύση του Παγγαίου, που χαρίζει τη μοναδική δροσιά της τους καλοκαιρινούς μήνες.

»Γνωρίζουμε τη χλωρίδα και πανίδα του Παγγαίου Όρους, προβάλουμε την βιοποικιλότητα της περιοχής μας, ενώ ταυτόχρονα προτείνουμε εναλλακτικές μορφές τουρισμού με παράλληλη προβολή της ομορφιάς της παραλίας και του ορεινού όγκου του Δήμου μας», αναφέρει ο Δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης.