Δήμος Παγγαίου: Ενημερωτική εκδήλωση για την ασφάλεια στη θάλασσα και την αποφυγή ατυχημάτων

Την εκδήλωση διοργανώνει το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Παγγαίου με ομιλητή τον Υποναύαρχο εν αποστρατεία του Λιμενικού Σώματος, Δημόκριτο Τζιρίτη

Ο Δήμος Παγγαίου με 700 τετραγωνικά χιλιόμετρα έκταση και ακτογραμμή μήκους 65 χιλιομέτρων διαθέτει παραλίες μοναδικής και ξεχωριστής ομορφιάς που εντυπωσιάζουν τους επισκέπτες οι οποίοι κατά χιλιάδες τις επισκέπτονται κάθε καλοκαίρι.

Καθώς όμως βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, μια από τις πιο αγαπημένες δραστηριότητες μικρών και μεγάλων είναι το μπάνιο στη θάλασσα, τα θαλάσσια σπορ και η χαλάρωση στην παραλία.

O πνιγμός και τα ατυχήματα στο νερό, αποτελούν σημαντικό θέμα παγκοσμίως. Στην Ελλάδα, περισσότεροι από 400 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους ετησίως από πνιγμό. Επίσης, ένα πλήθος άλλων ατυχημάτων, όπως μόνιμη παράλυση στη σπονδυλική στήλη από βουτιά, σοβαρός τραυματισμός η θάνατος από πρόσκρουση μηχανοκίνητου σκάφους με λουόμενο κτλ, μπορούν να γίνουν στο νερό.

Στα πλαίσια ενημέρωσης για την αποφυγή τέτοιων δυσάρεστων καταστάσεων το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Παγγαίου, αποφάσισε να οργανώσει και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας για τον Covid-19 εκδήλωση με θέμα: «Η ασφάλεια στη θάλασσα και η αποφυγή ατυχημάτων» με κεντρικό ομιλητή τον Υποναύαρχο εν αποστρατεία του Λιμενικού Σώματος, Δημόκριτο Τζιρίτη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 Αυγούστου 2021 στις 20:00 στο αμφιθέατρο «Φρίξος Παπαχρηστίδης» στην Ελευθερούπολη.