Φίλιππος Αναστασιάδης: «Καλό ταξίδι» σε έναν ελεύθερο άνθρωπο, σε έναν αληθινό πατριώτη

«Παρά την παγκόσμια αναγνώριση και το τεράστιο έργο του, παρέμεινε για όλους μας ο Μίκης»: Το «αντίο» του Δημάρχου Παγγαίου, Φίλιππου Αναστασιάδη στον Μίκη Θεοδωράκη

Με μια ανάρτηση λιτή, αλλά γεμάτη συναίσθημα, ο Δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης «αποχαιρετά» τον Μίκη Θεοδωράκη, «Έναν άνθρωπο ελεύθερο, αληθινό πατριώτη, που παρά την παγκόσμια αναγνώριση και το τεράστιο έργο του, παρέμεινε για όλους μας ο Μίκης».

Το «αντίο» του Δημάρχου Παγγαίου στον Μίκη Θεοδωράκη

Ένας ελεύθερος άνθρωπος…

«Έφυγε» από κοντά μας ο Μίκης Θεοδωράκης. Ένας άνθρωπος, που παρά την παγκόσμια αναγνώριση και το τεράστιο έργο του, παρέμεινε για όλους μας ο Μίκης. Γνήσιος και όχι «δήθεν» σε όλη του τη ζωή κατάφερε να είναι από τους λίγους Έλληνες που στη μακρά ζωή του έχαιρε εκτίμησης και θαυμασμού από εχθρούς και φίλους, από αντιπάλους και μη.

Ο άνθρωπος, ο πολιτικός, ο καλλιτέχνης, ο πατριώτης, που όσο λίγοι αγάπησε με την ψυχή του τούτο τον τόπο και κατάφερε με τη στάση ζωής, τις απόψεις, τον λόγο και τη μουσική του να γίνει πολλές φορές η φωνή μας και να φέρει κοντά όλους τους Έλληνες. Η μουσική του παρηγοριά και έμπνευση, ειδικά σε ιστορικά δύσκολες εποχές, όπως η δικτατορία, η ζωή του γεμάτη αγώνες για τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, γεμάτη διώξεις και πόνο, αλλά και γεμάτη τιμές και αναγνώριση.

Σημάδεψε με την πορεία και το έργο του την Ελλάδα. Ανεκτίμητη η κληρονομιά του. Ένας αληθινός πατριώτης. «Δεν είμαι κομμουνιστής ή σοσιαλδημοκράτης ή κάτι άλλο. Είμαι ένας ελεύθερος άνθρωπος» είχε πει κάποτε σε συνέντευξή του στο Reuters. Ήταν ένας ελεύθερος άνθρωπος. Καλό σου ταξίδι.