«Πρώτο κουδούνι» για το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Παγγαίου

Ενημερωτική εκδήλωση από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων τα οποία έχουν αναλάβει την οργάνωση του Φροντιστηρίου-Η γέννηση της ιδέας, οι τρόποι επικοινωνίας και το μήνυμα του Δημάρχου Παγγαίου, Φίλιππου Αναστασιάδη

Το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021 στο Αμφιθέατρο «Φρίξος Παπαχρηστίδης» στην Ελευθερούπολη πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων τα οποία έχουν αναλάβει την οργάνωση του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Παγγαίου.

Η ενημέρωση αφορούσε ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου με ακροατές τους μαθητές και εθελοντές καθηγητές της δράσης οι οποίοι εξέφρασαν μετέπειτα τους προβληματισμούς και τις απορίες τους, με σκοπό τη βελτίωση και εξέλιξη της αρχική ιδέας για την πρακτική υλοποίησής της.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Παγγαίου αποτελεί ένα πιλοτικό πρόγραμμα, το οποίο ξεκινά τη λειτουργία του από τη φετινή σχολική χρονιά.

Η δράση αυτή έχει ως σκοπό τη δωρεάν προσφορά ενισχυτικής βοήθειας σε μαθητές όλων των βαθμίδων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την κάλυψη και ικανοποίηση των εκπαιδευτικών τους αναγκών, μέσω της εθελοντικής συνεισφοράς εκπαιδευτικών (εν ενεργεία και μη, συνταξιούχους) και φοιτητών που βρίσκονται στο 3ο και 4ο έτος της Σχολής τους.

Πώς δημιουργήθηκε το Κοινωνικό Φροντιστήριο

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο, αρχικά αποτελούσε ιδέα ενός φοιτητή, μέλους του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων. Έπειτα, την υλοποίησή της ανέλαβαν άλλα 4 μέλη, με αποτέλεσμα η πενταμελής, πλέον, ομάδα να ξεκινά βήμα-βήμα την πρακτική δημιουργία της. Έτσι και με τη βοήθεια αρμόδιων του Δήμου Παγγαίου, η ιδέα αυτή πλέον αποτελεί πράξη!

Τρόποι επικοινωνίας

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το Κοινωνικό Φροντιστήριο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τους υπεύθυνους με τους παρακάτω τρόπους:

Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο (e-mail): [email protected]

Σελίδα στο Facebook εδώ

Τηλέφωνα Επικοινωνίας:

  • Αλέξης Βερβερίδης-6987 527965
  • Αγγελική Νεστορίδου- 6943 800649
  • Σωτήρης Σοφιανόπουλος-697 3418501
  • Χαρούλα Χωλίδου-6995 806712

Το μήνυμα του Δημάρχου Παγγαίου, Φίλιππου Αναστασιάδη για την πρωτοβουλία

«Εθελοντισμός, κοινωνική συνείδηση, καθαρή σκέψη, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς διακρίσεις. Θερμά συγχαρητήρια στο Δημοτικό Συμβούλιο Νέων του Δήμου Παγγαίου για την πρωτοβουλία δημιουργίας και λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου. Μπράβο σας! Είμαστε δίπλα σας, παραδειγματιζόμαστε από εσάς, μας εμπνέετε… Ευχαριστούμε πολύ».