Φίλιππος Αναστασιάδης: Μιλήστε, μη φοβάστε. Είμαστε δίπλα σας

Το μήνυμα του Δημάρχου Παγγαίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών και η διαβεβαίωση ότι ο Δήμος Παγγαίου διαθέτει υποστηρικτικές δομές και υπηρεσίες για τη στήριξη κάθε κακοποιημένης γυναίκας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών ο Δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, μιλώντας εκ μέρους όλου του Δήμου, προτρέπει όσες γυναίκες έχουν πέσει θύμα κακοποίησης να μιλήσουν και να μη φοβούνται, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι «ο Δήμος Παγγαίου ήταν, είναι και θα είναι δίπλα σε κάθε γυναίκα που υφίσταται κακοποιητική συμπεριφορά και να γνωρίζει η καθεμιά ότι υπάρχουν υποστηρικτικές δομές και υπηρεσίες όπου μπορεί να απευθυνθεί».

Το μήνυμα του Δημάρχου Παγγαίου

Η 25η Νοεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Μας αφορά όλους. Είναι ένα κοινωνικό ζήτημα που δε γνωρίζει σύνορα, πολιτισμούς, κοινωνικές τάξεις και επίπεδα πλούτου. Ενδοοικογενειακή βία, δολοφονίες, σεξουαλική παρενόχληση, βία σωματική, ψυχολογική, λεκτική… Ενώνουμε τη φωνή μας και τις προσπάθειές μας για να εξαλειφθούν φαινόμενα έμφυλης βίας σε όλες τις μορφές της.

Είναι χρέος μας. Οι γυναίκες έχουν φωνή, έχουν δικαιώματα. Είμαστε δίπλα τους, σπάμε τη σιωπή, ευαισθητοποιούμαστε. Και βέβαια όλα αυτά, κάθε ημέρα του χρόνου, όχι μόνον σήμερα.

Ο Δήμος Παγγαίου ήταν, είναι και θα είναι δίπλα σε κάθε γυναίκα που υφίσταται κακοποιητική συμπεριφορά. Να γνωρίζει η καθεμιά ότι υπάρχουν υποστηρικτικές δομές και υπηρεσίες όπου μπορεί να απευθυνθεί. Μίλα, μη φοβάσαι, δεν είσαι μόνη. Μίλα, είμαστε δίπλα σου…