Φίλιππος Αναστασιάδης: Απαράδεκτη και τριτοκοσμική η λειτουργία του ΔΕΔΔΗΕ στον Δήμο μας

Περαιτέρω ενέργειες «υπόσχεται» ο Δήμος Παγγαίου αν δεν αλλάξει η κατάσταση-Η ανακοίνωση αγανάκτησης του Δημάρχου με αφορμή τις απροειδοποίητες και πολύωρες διακοπές ρεύματος στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου

Περαιτέρω ενέργειες «υπόσχεται» ο Δήμος Παγγαίου, πέραν της εξώδικης επιστολής προς τον ΔΕΔΔΗΕ, αν δε διορθωθεί το πρόβλημα με τις συνεχείς, πολύωρες και απροειδοποίητες διακοπές ηλεκτροδότησης, οι οποίες προκαλούν προβλήματα στην καθημερινότητα των δημοτών και στη λειτουργία των επιχειρήσεων, ενώ έχουν ήδη προκληθεί ζημιές σε συσκευές και εγκαταστάσεις.

Η ανακοίνωση του Δημάρχου Παγγαίου, Φίλιππου Αναστασιάδη

Η απαράδεκτη και τριτοκοσμική λειτουργία του ΔΕΔΔΗΕ μάς ανάγκασε στην αποστολή εξώδικης επιστολής με ημερομηνία 4-8-2021 το κείμενο της οποίας παραθέτω παρακάτω με την δέσμευση περαιτέρω ενεργειών μας:

Με αφορμή τις πρόσφατες συνεχείς, απροειδοποίητες και ξαφνικές, πολύωρες διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Παγγαίου που έχουν προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια και ανησυχία στη Διοίκηση του Δήμου, καθώς και στους κατοίκους της περιοχής, προβλήματα στην καθημερινή εύρυθμη λειτουργία των δημοτικών εγκαταστάσεων και δομών, αλλά και στην καθημερινότητα των πολιτών, διαμαρτυρόμαστε έντονα προς εσάς και σας εφιστούμε προς τούτο την προσοχή με την παρούσα.

Οι καθημερινές και πολύωρες απροειδοποίητες διακοπές στην ηλεκτροδότηση έχουν ήδη προκαλέσει λειτουργικά προβλήματα σε ηλεκτρικές/ηλεκτρονικές συσκευές και ηλεκτροδοτούμενα δίκτυα και εγκαταστάσεις, οικιακές, επαγγελματικές και δημοτικές (αντλιοστάσια). Οι επαναλαμβανόμενες, απαράδεκτες διακοπές ρεύματος έχουν επιφέρει ήδη ολικές ή μερικές καταστροφές, σοβαρές, δυσχερώς επανορθώσιμες βλάβες σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις και δημοτικές εγκαταστάσεις και δομές.

Η συνεχής διατάραξη της καθημερινότητας των πολιτών μας και της λειτουργίας των τοπικών επιχειρήσεων λόγω διακοπής ηλεκτροδότησης έχει σοβαρές επιπτώσεις στην τοπική ζωή και οικονομία ειδικά κατά τη θερινή τουριστική περίοδο. Κυρίως δε ελλοχεύει κινδύνους για την ανθρώπινη ζωή, στις περιπτώσεις ευπαθών ομάδων δημοτών μας.

Διαμαρτυρόμενοι λοιπόν για την περιγραφόμενη απαράδεκτη κατάσταση μεταφέρουμε την αγανάκτηση των πολιτών μας, αλλά και τη δυσφορία της Διοίκησης του Δήμου.

Σας καλούμε να βρείτε άμεσα οριστική λύση στο ζήτημα των πολλαπλών αδικαιολόγητων διακοπών της ηλεκτροδότησης στην περιοχή μας που ταλαιπωρεί και εξοργίζει όλους μας, επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματός μας για κάθε βλάβη, φθορά, καταστροφή ή κίνδυνο μπορεί να προκληθεί ή έχει ήδη προκληθεί από την άνω αιτία.