Δημοτική Ενότητα Ελευθερών κατά Κύπριων κυνηγών: «Κυνηγάνε στον κάμπο με θράσος λες και τους ανήκει»

Καταστροφές σε περιουσίες αγροτών και στις κολόνες της ΔΕΗ καταγγέλλει ο αντιδήμαρχος Παγγαίου, Χρήστος Πριονίδης-Απεύθυνση ερωτήματος στο Δασαρχείο και η «κάλυψη» από τον νόμο

Για ακόμη μια χρονιά ένα γκρουπ Κύπριων κυνηγών βρέθηκαν στον κάμπο των Ελευθερών στον Δήμο Παγγαίου προκειμένου να εξασκήσουν το αγαπημένο τους χόμπι. Ωστόσο η δράση τους προκάλεσε αναστάτωση, με τον αντιδήμαρχο Ελευθερών, Χρήστο Πριονίδη να αντιδράει και να κάνει λόγο για ζημιές στις περιουσίες των αγροτών της περιοχής, ακόμη και στο εναέριο δίκτυο της ΔΕΗ.

Ο κ. Πριονίδης, μάλιστα, πληροφορεί με ανακοίνωσή του ότι απευθύνθηκε και στο Δασαρχείο, για να λάβει την απάντηση ότι οι κυνηγοί «προστατεύονται» από τη νομοθεσία, ενώ μίλησε και με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου, Χρήστο Μποσμπότη προκειμένου να βρεθεί μια λύση.

Η ανακοίνωση της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερών

Ένα χρόνιο πρόβλημα που λαμβάνει χώρα πάντα τέτοιο καιρό είναι τα γκρουπ κυνηγών που έρχονται από Κύπρο και κυνηγάνε στον κάμπο των Ελευθερών με θράσος λες και τους ανήκει, αφού δεν σκέφτονται τις περιουσίες των αγροτών μας και με τις βολές τους τρυπάνε τα ναύλων, τα σταγονίδια, πολλές φορές δεξαμενές ποτίσματος, αλλά και κολόνες τις ΔΕΗ όπως πέρσι να θυμίσω που έμεινε χωρίς ρεύμα για αρκετές ώρες το Δημοτικό Διαμέρισμα των Ελευθερών.

Το σημαντικότερο δε είναι οι ανθρώπινες ζωές! Αφού απευθύνθηκα τηλεφωνικά εγώ ο ίδιος (σ.σ.: ο Χρήστος Πριονίδης) στο Δασαρχείο πήρα την απάντηση πως δεν τους καλύπτει η νομοθεσία ώστε να μπορούν να επέμβουν και πως έχουν κάνει ενέργειες από το 2018 για να αλλάξει αυτό, αλλά μέχρι τώρα τίποτα.

Έτσι μίλησα με τον συνάδελφο και πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Χρήστο Μποσμπότη και του ζήτησα να δει το νομικό καθεστώς ώστε να παρθεί απόφαση που να απαγορεύει στα συγκεκριμένα γκρουπ το κυνήγι για να αποφευχθούν τα χειρότερα…