Καβάλα: Λύκος «κόβει» βόλτες σε κεντρικό δρόμο κοντά στο Ελαιοχώρι [φωτογραφίες]

Πληθαίνουν οι αναφορές για εμφάνιση λύκων στον Δήμο Παγγαίου, όπως και για επιθέσεις σε οικόσιτα σκυλιά και κυνηγόσκυλα-Οι κάτοικοι ζητούν την παρέμβαση του Δασαρχείου

Πληθαίνουν οι αναφορές για παρουσία λύκων στον Δήμο Παγγαίου και μάλιστα σε κατοικημένες περιοχές, ακόμα και σε κεντρικούς δρόμους. Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νέας Περάμου, Μάκης Ζουμπλιός ανάρτησε, μάλιστα, φωτογραφία (βλ. παρακάτω) με λύκο να «κόβει» βόλτες σε κεντρικό δρόμο κοντά στο Ελαιοχώρι, δείχνοντας, μάλιστα, να μη φοβάται από την κίνηση των αυτοκινήτων.

Αντίστοιχες αναφορές υπάρχουν και για τον κάμπο (βλ. παρακάτω) με λύκους να κυκλοφορούν μέσα στα χωράφια, ενώ κάτοικοι αναφέρουν και επιθέσεις σε δεσποζόμενα σκυλιά και σε κυνηγόσκυλα.

Οι αναφορές κάνουν λόγο για μεμονωμένες εμφανίσεις λύκων και όχι για αγέλες, με τους κατοίκους να ζητάνε την παρέμβαση του Δασαρχείου, καθώς η παρουσία του άγριου ζώου γίνεται ολοένα συχνότερη, χωρίς να… φταίει φυσικά το ζώο, αλλά οι ανθρώπινες παρεμβάσεις και η έλλειψη τροφής στα βουνά που το «ανάγκασαν» να κατέβει χαμηλότερα.