Δήμος Παγγαίου: Όταν η Ανακύκλωση γίνεται… παιχνίδι [φωτογραφίες]

Μια εκπαιδευτική ψυχαγωγική δράση από τον Δήμο Παγγαίου, σε συνεργασία με τη ΔΙΑΑΜΑΘ ΑΑΕ και την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης ΑΕ στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερούπολης

Ο Δήμος Παγγαίου, σε συνεργασία με τη ΔΙΑΑΜΑΘ ΑΑΕ και την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης ΑΕ πραγματοποίησε την εκπαιδευτική ψυχαγωγική δράση «Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης» τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2022 στον αύλειο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερούπολης.

Στη δράση συμμετείχαν οι μαθητές των τριών Δημοτικών Σχολείων της Ελευθερούπολης (1ο, 2ο  και 3ο), υπό τη συνοδεία δασκάλων και διευθυντών. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Παγγαίου, Γιώργος Καλλινικίδης, καθώς και ο Διευθυντής Καθαριότητας Περιβάλλοντος και Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Παγγαίου, Κωνσταντίνος Τσιρικτσής.

Σκοπός της δράσης ήταν να εξοικειωθούν οι μαθητές με την ιδέα της Ανακύκλωσης μέσα από το παιχνίδι, να γνωρίσουν ποια υλικά ανακυκλώνονται και να παροτρύνουν τους μεγαλύτερους για ενεργό και συνειδητή συμμετοχή με στόχο την υιοθέτηση μιας υγιούς περιβαλλοντικής συμπεριφοράς, καθώς και να ενισχύσουν την προσπάθεια για μια καθαρή και περιβαλλοντικά φιλική πόλη, που θα συμβάλλει σημαντικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.

Για τη λειτουργία και τη σωστή διεξαγωγή της εκπαιδευτικής ψυχαγωγικής δράσης, αρμόδια ήταν εξειδικευμένη εταιρεία προωθήσεων, με εμψυχωτές, που χώρισαν τα παιδιά σε ομάδες, όπου η κάθε ομάδα συμμετείχε σε ένα «γνώριμο» παιχνίδι, ειδικά προσαρμοσμένο στο θέμα της Ανακύκλωσης.

Στο τέλος μοιράστηκαν σε κάθε μαθητή και συνοδό αναμνηστικά δώρα σχετικά με την Ανακύκλωση.