Κλιμάκιο Υπουργών της Κυβέρνησης στον Δήμο Παγγαίου

Συνάντηση του Δημάρχου Παγγαίου, Φίλιππου Αναστασιάδη με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη και την Υφυπουργό Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη-Ποια θέματα συζητήθηκαν

Την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022 ο Δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης είχε συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη και την Υφυπουργό Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη για θέματα του Δήμου. Η συνάντηση συνεχίστηκε με ευρεία σύσκεψη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι βουλευτές Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης και Μακάριος Λαζαρίδης, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, ο βουλευτής Σερρών, Θεόφιλος Λεονταρίδης, οι Γενικοί Γραμματείς των Υπουργών, καθώς και τα στελέχη της ΝΟΔΕ Μπάμπης Δράκος και Στέλλα Παπαδοπούλου.

Στη συνάντηση, μεταξύ άλλων, τέθηκαν ζητήματα αρμοδιότητας των δύο Υπουργείων, όπως η αναβάθμιση του λιμανιού της Νέας Περάμου, ώστε να δέχεται και τουριστικά σκάφη, καθώς και του λιμανιού της Νέας Ηρακλείτσας (όπως και του αλιευτικού καταφυγίου της Κάρριανης, αν και αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης) και της γενικότερης αξιοποίησης των λιμενικών εγκαταστάσεων. Επίσης, συζητήθηκε το σοβαρό θέμα της ναυαγοσωστικής κάλυψης των ακτών του Δήμου και του κόστους αυτής.

Αναφορικά με την Τουριστική Ανάπτυξη, ο Δήμαρχος Παγγαίου έθεσε τα θέματα αξιοποίησης των δράσεων του Υπουργείου Τουρισμού, αλλά και θεματικού τουρισμού, όπως αγροτουρισμού, οινοτουρισμού, οικοτουρισμού, θρησκευτικού, αλιευτικού, περιπατητικού, ορειβατικού, αναρριχητικού και εκπαιδευτικού τουρισμού κ.α. και τα θέματα προστασίας των ακτών και ανάδειξης της βιοποικιλότητας, με αειφορική προσέγγιση αξιοποίησης των προστατευόμενων περιοχών.

Επίσης, τέθηκε το θέμα της καλύτερης ανάδειξης της περιοχής και της ανάπτυξης ειδικών θεματικών εργαστηρίων για τον τουρισμό. Οι δύο Υπουργοί δεσμεύτηκαν ότι θα ανταποκριθούν στα ώριμα αιτήματα αρμοδιότητάς τους και θα στηρίξουν την προσπάθεια περαιτέρω ανάπτυξης του Δήμου Παγγαίου, συμπεριλαμβανομένης της αξιοποίησης χρηματοδοτικών εργαλείων.

Ο κ. Αναστασιάδης ευχαρίστησε τους δύο Υπουργούς και τους παρεβρισκόμενους και τους κάλεσε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας 2023 το οποίο θα φιλοξενηθεί στη Νέα Ηρακλείτσα Παγγαίου.