Δήμος Παγγαίου: Κανένα παιδί εκτός εκπαίδευσης

Το μήνυμα του Δήμου Παγγαίου και του Δημάρχου, Φίλιππου Αναστασιάδη για την εκπαίδευση και οι λόγοι για τους οποίους «βάζουμε ως προτεραιότητα τον εκπαιδευτικός τομέα»

Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί την αξία και τη σημαντικότητα του ίσου, για όλους, δικαιώματος στην εκπαίδευση. Ένα θεμελιώδες δικαίωμα του ανθρώπου, ένα δημόσιο αγαθό που όλοι οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να απολαμβάνουν.

Με αυτό το μήνυμα ο Δήμος Παγγαίου και ο Δήμαρχος, Φίλιππος Αναστασιάδης βάζουν ως προτεραιότητα τον εκπαιδευτικός τομέα, «αποδεικνύοντας έμπρακτα την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση στα καθημερινά προβλήματα των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, διεκδικώντας και κερδίζοντας όσο το δυνατόν καλύτερες υποδομές και συνθήκες εκπαίδευσης», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Παγγαίου.

Επιπλέον ο Δήμος Παγγαίου διαθέτει το Κοινωνικό Φροντιστήριο, μία ιδέα που ξεκίνησε από το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Δήμου Παγγαίου, δείχνοντας τις ανησυχίες των νέων της περιοχής, αλλά και την διάθεσή τους για παραγωγή κοινωνικού έργου προς όφελος της κοινωνίας. Μία ιδέα η οποία έχει ως στόχο να μην αφήσει κανένα παιδί εκτός εκπαίδευσης, παρέχοντας δωρεάν ώρες διδασκαλίας σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου από εθελοντές καθηγητές.

«Χρέος όλων των κοινωνιών είναι να διασφαλίζουν την καθολική ποιοτική εκπαίδευση», σημειώνει ο Δήμος Παγγαίου.