Δήμος Παγγαίου: Τοποθετούνται 37 κάδοι για τη συγκέντρωση ρούχων. Δείτε τα σημεία

Οι κάδοι θα τοποθετηθούν δίπλα στους μπλε κάδους ανακύκλωσης για πρακτικούς λόγους και η συλλογή θα γίνεται κατόπιν τηλεφωνικής ενημέρωσης του/της προέδρου της κοινότητας για την πληρότητά τους

Στην τοποθέτηση κάδων συγκέντρωσης μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης-υπόδησης και λοιπών υφασμάτινων ειδών προχωράει ο Δήμος Παγγαίου, με στόχο την ολοκληρωμένη διαχείριση των αστικών απορριμμάτων.

Τα ρούχα θα διατίθενται σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη, οι κάδοι θα τοποθετηθούν δίπλα στους μπλε κάδους ανακύκλωσης για πρακτικούς λόγους και η συλλογή τους θα γίνεται κατόπιν τηλεφωνικής ενημέρωσης του/της προέδρου της κοινότητας για την πληρότητά τους.

Η ανακοίνωση του Δημάρχου Παγγαίου, Φίλιππου Αναστασιάδη

Στον 21ο αιώνα οι δήμοι μας δεν πρέπει απλά να ανακυκλώνουν. Είναι αυτονόητο. Το στοίχημα είναι άλλο, μεγαλύτερο. Πρέπει να μπορούμε να διαχειριστούμε με ολοκληρωμένο τρόπο τα αστικά απορρίμματα. Είμαι σίγουρος ότι μπορούμε! Για αυτό λοιπόν και εμείς στον Δήμο Παγγαίου σχεδιάζουμε δράσεις χωριστής συλλογής διαφορετικών ανακυκλώσιμων υλικών.

Η συγκεκριμένη δράση αφορά στη διαχείριση μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης-υπόδησης και λοιπών υφασμάτινων ειδών, με την τοποθέτηση σχετικών κάδων σε συνεργασία με τις Τοπικές Κοινότητες. Και μάλιστα μέσα αυτές θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε αιτήματα του Κοινωνικού Παντοπωλείου του δήμου ή άλλου φορέα (πχ Φιλόπτωχη Αδελφότητα-εκκλησίες κλπ ) για ρουχισμό σε άτομα που έχουν ανάγκη. Τίποτε δεν πρέπει να πηγαίνει χαμένο!

Σε πρώτη φάση θα τοποθετηθούν 37 κάδοι ως εξής: Ελευθερούπολη (Χορτοκόπι-Ακροβούνι), Αντιφίλιπποι, Αμισιανά, Κοκκινόχωμα, Νέα Πέραμος, Ελαιοχώρι, Ελευθερές, Νέα Ηρακλείτσα, Νικήσιανη (Άγιος Χριστόφορος-Γεωργιανή), Παλαιοχώρι, Οφρύνιο, Παραλία Οφρυνίου, Γαληψός, Μουσθένη και Αυλή.

Ο αριθμός και η θέση των κάδων δύναται να αλλάξει εφόσον τροποποιηθούν τα πληθυσμιακά δεδομένα της κάθε κοινότητας. Η συλλογή θα γίνεται κατόπιν τηλεφωνικής ενημέρωσης του/της προέδρου της κοινότητας για την πληρότητά τους. Τέλος θα τοποθετηθούν δίπλα στους μπλε κάδους της ανακύκλωσης για πρακτικούς λόγους και με ευθύνη των αντιδημάρχων και των προέδρων των αντίστοιχων κοινοτήτων.