Μια «βόλτα» στη χλωρίδα και στην πανίδα του Παγγαίου Όρους [βίντεο]

Επιστημονική μελέτη για τη βιοποικιλότητα της χλωρίδας και πανίδας του βουνού και εκθετήριο βιοποικιλότητας στο Λαογραφικού Μουσείου Μουσθένης

Ο Δήμος Παγγαίου ολοκλήρωσε το έργο MOBILE BIODIVERSITY που χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα INTERREG ΕΛΛΑΔΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ.

Στο πλαίσιο του έργου, πραγματοποιήθηκε μία επιστημονική μελέτη για τη βιοποικιλότητα της χλωρίδας και πανίδας του Παγγαίου Όρους, σύγχρονες βιντεοπαρουσιάσεις των μοναδικών χαρακτηριστικών της περιοχής, δύο ντοκιμαντέρ για τη βιοποικιλότητα, καθώς και τους μύθους και λατρείες του Παγγαίου, ειδικό λογισμικό για την αναπαραγωγή του οπτικοακουστικού υλικού που παρήχθη, αλλά και μελλοντικού, τόσο σε οθόνες όσο και στο διαδίκτυο. Παράλληλα, διαμορφώθηκε κατάλληλα ο χώρος του Λαογραφικού Μουσείου Μουσθένης, ώστε να μπορεί να λειτουργεί ως εκθετήριο βιοποικιλότητας.

Παράλληλα, ο Δήμος Παγγαίου θα συνεχίσει με παρεμβάσεις ανάδειξης του Παγγαίου Όρους και της βιοποικιλότητας, καθώς και με ενέργειες που στοχεύουν στη διατήρηση και προστασία αυτής, ως μέρος της φυσικής κληρονομιάς και στοιχείο ανάσχεσης της κλιματικής αλλαγής.

«Πέρα από την ομορφιά του παραλιακού μετώπου του Δήμου Παγγαίου έχουμε την υποχρέωση να αναδείξουμε τις ομορφιές του ορεινού όγκου του Δήμου μας, όπου μέσα από αυτή την ταυτόχρονη τουριστική προβολή πετυχαίνουμε την παράλληλη ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου και του ορεινού όγκου της περιοχής μας. Η τύχη να έχουμε μια τόσο πλούσια φυσική κληρονομιά είναι ταυτόχρονα και μια μεγάλη ευθύνη προκειμένου να την προστατεύσουμε και να την παραδώσουμε ακόμη καλύτερη στις επόμενες γενιές. Η φύση είναι η ασπίδα και η βάση για την ίδια μας τη ζωή. Προστάτεψε τον τόπο τη φύση την ίδια σου τη ζωή», αναφέρει ο Δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης στο μήνυμά του.

Δείτε τη βιντεοπαρουσίαση της χλωρίδας και της πανίδας του Παγγαίου Όρους