Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου: Καταλογίζει «αδράνεια, ολιγωρία και καθυστέρηση στην ΠΑΜ-Θ» για έργο 12 εκ. ευρώ

Το Δημοτικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε τον Δήμαρχο Παγγαίου «να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, δικαστικές και εξώδικες»-Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου

Για «αδράνεια, ολιγωρία και καθυστέρηση» κάνει λόγο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παγγαίου, αναφερόμενη στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ, σχετικά με έργα τα οποία έχουν να κάνουν με την ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων σε Ελευθερούπολη, Νέα Ηρακλείτσα και Δημοτική Ενότητα Ορφανού και ξεπερνούν τα 12 εκ. ευρώ, τονίζοντας με ανακοίνωσή του ότι «η ΠΑΜ-Θ σιωπηρά απέχει από κάθε ενέργεια και τα έργα βρίσκονται στον αέρα».

Παράλληλα, το Συμβούλιο εξουσιοδότησε τον Δήμαρχο Παγγαίου, Φίλιππο Αναστασιάδη «να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, δικαστικές και εξώδικες» προκειμένου να υλοποιηθούν άμεσα τα έργα.

Η ανακοίνωση του Δήμου Παγγαίου

Αναιτιολόγητη και ανεπίτρεπτη αδράνεια, ολιγωρία και καθυστέρηση στην ΠΑΜ-Θ καταλογίζει με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παγγαίου αναφορικά με την υλοποίηση του έργου: «Δράσεις και παρεμβάσεις βιώσιμης ανάπτυξης αστικών περιοχών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο Δήμο Νέστου και στο Δήμο Παγγαίου» συνολικού ύψους 12.342,221,75 ευρώ το οποίο αναφορικά με τον Δήμο Παγγαίου αφορά την ανάπλαση και αναβάθμιση κοινοχρήστων χώρων της ΔΚ Ελευθερούπολης, της ΤΚ Ν. Ηρακλείτσας και του παραλιακού μετώπου της Δ.Ε. Ορφανού.

Το έργο χρηματοδοτείται στο σύνολό του από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών και η ένταξή του πραγματοποιήθηκε από τον Ιανουάριο του έτους 2022 με την υπ’ αριθμ. 4678/12-1-2022 απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών. Δικαιούχος της Πράξης είναι η Περιφέρεια ΑΜ-Θ και φορείς υλοποίησης ο Δήμος Παγγαίου και ο Δήμος Νέστου.

Πλην όμως παρά την έγκριση από τα αρμόδια όργανα αμφοτέρων των πλευρών της προγραμματικής σύμβασης και την υπογραφή της ήδη από 12-4-2022, η ΠΑΜ-Θ, σιωπηρά απέχει από κάθε ενέργεια επιβαλλόμενη και προβλεπόμενη από την υπογραφείσα σύμβαση που θα οδηγήσει στην εξασφάλιση της σχετικής χρηματοδότησης, με αποτέλεσμα τα έργα που έχουν προγραμματιστεί και θα δώσουν άλλη όψη στους Δήμους να βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα!

Το Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου στη συνεδρίαση της 20 Φεβρουαρίου 2023 ομόφωνα καταδίκασε την ανεπίτρεπτη αδιαφορία, ολιγωρία και αδράνεια της ΠΑΜ-Θ στην υλοποίηση τόσο σημαντικών και πολυδάπανων έργων των οποίων μάλιστα έχει εγκριθεί η χρηματοδότηση και εξουσιοδότησε τον Δήμαρχο Παγγαίου να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες (δικαστικές και εξώδικες) για την άμεση υλοποίησή τους στο πλαίσιο της υπογραφείσας προγραμματικής σύμβασης.