Μαρία Βαρύτη: Υπερχρεωμένη η ΔΕΥΑΑ Παγγαίου με οφειλές πάνω από 7 εκ. ευρώ στη ΔΕΗ

Τα οικονομικά στοιχεία που παραθέτει η δημοτική σύμβουλος του Δήμου Παγγαίου και επικεφαλής της παράταξης «Ξεκινάμε…» για τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Άρδευσης Παγγαίου

Για μια υπερχρεωμένη ΔΕΥΑΑ Παγγαίου με οφειλές πάνω από 7 εκ. ευρώ στη ΔΕΗ κάνει λόγο με ανακοίνωσή της η δημοτική σύμβουλος του Δήμου Παγγαίου και επικεφαλής της παράταξης «Ξεκινάμε…», Μαρία Βαρύτη, σημειώνοντας παράλληλα ότι «οι οφειλές πελατών (καταναλωτών) της Δημοτικής Επιχείρησης υπό την προεδρία του Πάρη Γρηγοριάδη ξεπέρασαν τα 5 εκ. ευρώ».

Η ανακοίνωση της Μαρίας Βαρύτη

Τον Μάϊο του 2020 η διοίκηση της ΔΕΥΑΑΠ με πρόεδρο τον Πάρη Γρηγοριάδη, πήρε απόφαση για χορήγηση δανείου ποσού ενός εκατομμυρίου ευρώ, με δέσμευση για την παρακράτησή του από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) που εισπράττει κάθε μήνα ο Δήμος Παγγαίου. Η απόφαση αυτή εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς δυσκολία.

Τότε η παράταξη «Σωστή Επιλογή» με επικεφαλής τον κ. Μπαταλογιάννη είχε εκφράσει έντονα τις ανησυχίες της για την δεινή οικονομική κατάσταση της ΔΕΥΑΑΠ.

Τον Σεπτέμβρη του 2022 τόσο ο Δήμαρχος Φίλιππος Αναστασιάδης όσο και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστος Μποσμπότης, πανηγύριζαν για το ότι ο Δήμος Παγγαίου εξασφάλισε μαμούθ χρηματοδότηση ποσού 4,5 εκ. ευρώ για την αποπληρωμή των υποχρεώσεων της ΔΕΥΑΑ Παγγαίου προς τη ΔΕΗ.

Μάλιστα ο κ. Μποσμπότης τόνιζε σε δηλώσεις του: «…με τη συγκεκριμένη επιχορήγηση η ΔΕΥΑΑ Παγγαίου αποπληρώνει πλήρως τις οφειλές της προς την ΔΕΗ και με αισιοδοξία ατενίζει το μέλλον».

Τον Οκτώβριο του 2023 ο δημοτικός σύμβουλός μας Ανέστης Τσαβδαρίδης υποβάλει έγγραφο αίτημα στη ΔΕΥΑΑ Παγγαίου για χορήγηση των οικονομικών στοιχείων της.

Μετά από πολλές προσπάθειες και ερωτήματα και με καθυστέρηση 4 μηνών, πήραμε απάντηση σχετικά με την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Άρδευσης Παγγαίου (ΔΕΥΑΑΠ).

Τα στοιχεία αποκαλυπτικά [Οικονομικά στοιχεία ΔΕΥΑΑ Παγγαίου (ημερομηνία 31-10-2023)]

  • Υποχρεώσεις προς την ΔΕΗ 222.357 ευρώ
  • Υποχρεώσεις προς Προμηθευτές 629,77 ευρώ
  • Υπόλοιπα Πελατών 039.652,31 ευρώ
  • Ταμειακό Υπόλοιπο 313,30 ευρώ (31/10/2023)

Με άλλα λόγια η ΔΕΥΑΑ Παγγαίου χρωστούσε στη ΔΕΗ στις 31/10/2023 το ιλιγγιώδες ποσό των 7.222.357 ευρώ.

Την ίδια ημερομηνία οι οφειλές πελατών (καταναλωτών) της Δημοτικής Επιχείρησης υπό την προεδρία του Πάρη Γρηγοριάδη ξεπέρασαν τα 5 εκ. ευρώ!

  • Ποια είναι η σημερινή οικονομική κατάσταση της επιχείρησης που «ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον»;
  • Κύριε Δήμαρχε, αναβαθμίσατε τον κ. Γρηγογιάδη σε αντιδήμαρχο οικονομικών, ως επιβράβευση για τη διαχείριση του στη ΔΕΥΑΑ;