Δήμος Παγγαίου: Νέα «φουρνιά» εκπαιδευμένων στη χρήση αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών

Απονομή βεβαιώσεων εκπαίδευσης με θέμα «Υποστήριξη λειτουργιών πνευμόνων καρδιάς-Χρήση ΑΕΑ» με τον Δήμο Παγγαίου να διαθέτει πάνω από 400 εκπαιδευμένους εθελοντές διασώστες

Απονομή βεβαιώσεων εκπαίδευσης με θέμα «Υποστήριξη λειτουργιών πνευμόνων καρδιάς-Χρήση ΑΕΑ» πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο «Φρίξος Παπαχρηστίδης» στην Ελευθερούπολη.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Παγγαίου διαθέτει πάνω από 400 εκπαιδευμένους εθελοντές διασώστες από διάφορες κοινωνικές ομάδες, ένας αριθμός που συνεχώς αυξάνεται «λόγω της εντατικής και συντονισμένης προσπάθειας του Δημάρχου Παγγαίου, Φίλιππου Αναστασιάδη και των συνεργατών του», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου. Παράλληλα ο αριθμός των απινιδωτών που διαθέτει ο Δήμος, τον τοποθετεί στην 1η θέση σε ολόκληρη την Ευρώπη στην αναλογία απινιδωτών προς κάτοικο.

Η φιλοσοφία, δε, του εν λόγω και ανάλογων εγχειρημάτων του Δήμου συμπυκνώνεται στη φράση «Οι μόνοι ανάμεσά μας που θα είναι στα αλήθεια ευτυχισμένοι, είναι αυτοί που θα έχουν ψάξει και θα έχουν βρει πώς να βοηθούν τους άλλους» [Albert Schweitzer].