Διατηρείται ως Περιφερειακή Έδρα Πρωτοδικείου το Ειρηνοδικείο Παγγαίου

Τρεις πολύ σημαντικές υπηρεσίες συστεγάζονται στο ίδιο, αναβαθμισμένο, πλέον, κτίριο

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες τόσο της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Παγγαίου, του συνόλου του Δημοτικού Συμβουλίου, των βουλευτών της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας και συναρμόδιων φορέων το Παγγαίο ορίζεται από τις 16 Σεπτεμβρίου 2024 ως Περιφερειακή Έδρα του Πρωτοδικείου Καβάλας.

«Μια σημαντική παροχή, που εξασφαλίζει την ταχύτερη απόδοσης της Δικαιοσύνης και εξυπηρετεί τις ανάγκες των δημοτών και των επιχειρηματιών που ζουν και δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας. Η αυξημένη ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής, καθώς και η πρόοδος στους ειδικούς τομείς των κατασκευών, των επενδύσεων και του τουρισμού, πρέπει να συνοδεύονται από τέτοιου είδους παροχές. Ο Δήμος Παγγαίου, κατανοώντας το όφελος της υπηρεσίας, παραχώρησε το δημοτικό κτίριο προς στέγαση, αξιοποίηση και εξυπηρέτηση των δικαστικών υποθέσεων του Ειρηνοδικείου. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε και να πετυχαίνουμε για τον τόπο μας», ανέφερε ο Δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης.

Υπενθυμίζεται ότι έχει ολοκληρωθεί η ολική ενεργειακή και αισθητική αναβάθμιση του κτιρίου, στο οποίο συστεγάζονται τρεις πολύ σημαντικές υπηρεσίες:

  • Ειρηνοδικείο
  • ΚΕΠ
  • Κέντρο Κοινότητας Δήμου Παγγαίου