Ικανοποίηση Χατζηεμμανουήλ από την επίσκεψη Μπόλαρη στη Θάσο

Ο αν. υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δεσμεύτηκε για την υλοποίηση των έργων αποκατάστασης των ζημιών και θωράκισης του νησιού και έδωσε χρονοδιάγραμμα για την υλοποίησή τους

Σε καλό κλίμα και με μεγάλη προσέλευση όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιακών παραγόντων, αλλά και αγροτών, κτηνοτρόφων και κατοίκων που επλήγησαν  από τις καταστροφικές φωτιές του Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκε στις 31 Οκτωβρίου 2016 ευρεία σύσκεψη στη Θάσο υπό την προεδρία του αν. υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάρκου Μπόλαρη. Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με πρακτική αξία, αφού δεν αναλώθηκε ο υπουργός σε ευχολόγια, αλλά δεσμεύτηκε για τον τρόπο ολοκλήρωσης των έργων για την αποκατάσταση των ζημιών και μάλιστα έδωσε και χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των παρεμβάσεων που συμφωνήθηκαν.

«Ήταν εξαιρετικού επιπέδου η συζήτηση, με ιδιαίτερη πρακτική αξία, κλήθηκαν όλοι οι παραγωγικοί φορείς και τέθηκαν όλα τα θέματα, κυρίως των αποζημιώσεων των πληγέντων. Παράλληλα, έθεσα υπόψη του υπουργού την ανάγκη  να γίνουν έργα υποδομής. Δεν μείναμε στα ευχολόγια, αναζητήσαμε τον τρόπο υλοποίησης τους , όπως για την κατασκευή  ταμιευτήρων  νερού, καθαρισμό ρεμάτων. Ακόμη μιλήσαμε για προγράμματα Μελισσοκομίας , όμως  το σημαντικό ήταν ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι και οι καλλιεργητές ήταν παρόντες σε αυτή τη σύσκεψη, έθεσαν τα θέματα στον υπουργό  και πήραν απαντήσεις, καθώς και χρονοδιαγράμματα για την υλοποίηση των έργων.  Με την επίσκεψη του υπουργού επαυξάνω όσα είπα  και σε  άλλη επικοινωνία μαζί σας ότι είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την ανταπόκριση της κυβέρνησης», δήλωσε με το πέρας της σύσκεψης ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ. Να σημειωθεί ότι μετά τη σύσκεψη ακολούθησε επιθεώρηση των πληγεισών περιοχών  από τις πυρκαγιές του Σεπτεμβρίου από τον κ. Μπόλαρη.