Η γραφειοκρατία απειλεί την ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων στην Θάσο

Κ. Χατζηεμμανουήλ: Τα χρήματα είναι δυσεύρετα, όμως δεν πρέπει να τιναχθούν στον αέρα όσα πετύχαμε

Σύσκεψη για τα αντιπλημμυρικά έργα στη Θάσο πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου στο Καλογερικό του Λιμένα, στην οποία πήραν μέρος όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Ο δήμαρχος Θάσου, Κώστας Χατζηεμμανουήλ, τονίζει ότι μετά από την καταστροφική πυρκαγιά του περασμένου Σεπτεμβρίου προχώρησαν γρήγορα σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για τον καθαρισμό των ρεμάτων με δικά τους μηχανήματα και προσωπικό και σε συνεργασία με τις ένοπλες δυνάμεις. «Πλέον όμως και επειδή βρισκόμαστε στη φάση που πρέπει να γίνουν  τα αντιδιαβρωτικά και τα αντιπλημμυρικά έργα, πρέπει να δούμε με ποιον τρόπο θα  έρθει η χρηματοδότηση, παρακάμπτοντας τις γραφειοκρατικές διαδικασίες. Αυτό που διαπιστώθηκε είναι πως ενώ υπάρχουν μελέτες, ενώ υπάρχει ο τρόπος να μην εμπλακούμε στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, δυστυχώς τα χρήματα είναι δυσεύρετα», σχολιάζει ο δήμαρχος Θάσου.

«Θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα, για να μην ακυρωθεί ένα μεγάλο μέρος του έργου που κάναμε μέχρι τώρα με πολύ κόπο και με υπερβάλλοντα ζήλο. Μόλις πριν από λίγες ημέρες πήραμε 150.000 ευρώ από το υπουργείο Εσωτερικών. Όμως, για ένα τιτάνιο έργο σαν το συγκεκριμένο, τα χρήματα αυτά είναι πάρα πολύ λίγα. Πλέον, οι πόρτες που θα πρέπει χτυπήσουμε για να εξασφαλίσουμε χρήματα είναι  στο υπουργείο Εσωτερικών, στο υπουργείο Περιβάλλοντος και στο Πράσινο Ταμείο. Όλες οι διαδικασίες είναι έτοιμες. Θα πρέπει το πρακτικό της χθεσινής συνεδρίασης να αποτελέσει αίτημα προς τα συναρμόδια υπουργεία και όλους τους εμπλεκόμενους, ώστε τα χρήματα να έρθουν άμεσα», σημειώνει ο ίδιος.