Γ. Παπαφιλίππου: Να τηρήσει ο Φιλιάγκος τις υποχρεώσεις του

Αυστηρές «συστάσεις» του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας προς τον πλοιοκτήτη που έχει αναλάβει το δρομολόγιο Καβάλας-Πρίνου

Σε διαβούλευση κάλεσε τον πλοιοκτήτη Στέλιο Φιλιάγκο το υπουργείο  Ναυτιλίας για το θέμα της αναστολής των δρομολογίων στη γραμμή Καβάλα-Πρίνος. Η διαβούλευση επρόκειτο να γίνει τη δεύτερη ημέρα της Πρωτοχρονιάς και έλαβε αναβολή για την επομένη πρωί.

Να σημειώσουμε ότι το πλοίο «Στέλιος Φιλιάγκος» δεν εκτέλεσε κανένα δρομολόγιο τις πρώτες ημέρες του 2017 μέχρι και χθες από και προς τον Πρίνο, όπως υποχρεούται από την απόφαση του ΣΑΣ που καθορίζει τα δρομολόγια των πλοίων  και το  αίτημα του πλοιοκτήτη είναι να μετατεθεί η ώρα των δρομολογίων της εν λόγω γραμμής, προφανέστατα για να μπορεί να εκτελεί τα δρομολόγια που διατηρεί στη γραμμή Λιμένα-Κεραμωτής.

Ο πλοιοκτήτης επικαλείται ότι μόλις ετοιμαστεί το υπό κατασκευή νέο πλοίο της εταιρίας «ΝΙΚΗΤΗΣ»( κάτι που αναμένεται να γίνει τον προσεχή Μάρτιο) θα εκτελεί τα δρομολόγια του «Στέλιος Φιλιάγκος», μόνον αν αλλάξει η ώρα των δρομολογίων.

«Εμείς επιμένουμε και έχουμε εξηγήσει στο υπουργείο ότι πρέπει να πραγματοποιούνται τα δρομολόγια ως έχουν. Σε αυτή την κατεύθυνση είμαστε προσηλωμένοι, ειδάλλως ο πλοιοκτήτης θα κληθεί να καταβάλλει τα οριζόμενα από το νόμο πρόστιμα. Δεν μπορεί να πάει πίσω το πρωινό δρομολόγιο, πρέπει να εξυπηρετηθεί ο κόσμος. Ελπίζω ότι θα βρεθεί λύση», δήλωσε στην Εφημερίδα Νέα Εγνατία ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Θάσιος στην καταγωγή, Γιώργος Παπαφιλίππου, αναμένοντας την έκβαση της συνάντησης στο υπουργείο.

 

Καλώς εχόντων των πραγμάτων την Πέμπτη κανονικά τα δρομολόγια

Όπως δήλωσε ο βουλευτής Καβάλας, σήμερα αναμένεται επίσημη ανακοίνωση που θα αναφέρει ότι βρέθηκε φόρμουλα για τα δρομολόγια που ικανοποιεί τις ανάγκες τόσο των Καβαλιωτών, όσο και των Θάσιων, ενώ αύριο Πέμπτη, τα δρομολόγια Καβάλας-Πρίνου αναμένεται να ξεκινήσουν κανονικά, με μια μικρή επιφύλαξη που εκρέει από το πόσο γρήγορα θα παρακαμφθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που αφορούν το αρμόδιο υπουργείο.

Τα δρομολόγια θα είναι ίσου αριθμού με αυτά που ίσχυαν μέχρι 31/12/2016, εκτός από το 1ο δρομολόγιο από Πρίνο και από Καβάλα αντίστοιχα, τα οποία θα εκτελούνται λίγο αργότερα από ό,τι ίσχυε την περασμένη περίοδο. Όπως δήλωσε ο κ. Παπαφιλίππου, ο οποίος βρέθηκε χθες στο νησί της Θάσου για να συνδράμει στην διευθέτηση του προβλήματος που προέκυψε με τα δρομολόγια, «όλο το βάρος έπεσε στους κυβερνητικούς βουλευτές, ενώ είχαμε στενή συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο».