Η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου στηρίζει τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη

Η δημοτική παράταξη κατέθεσε ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζοντας τη συμπαράστασή της στον Κώστα Πελετίδη ο οποίος διώκεται διότι το 2015 δεν παραχώρησε χώρο στην Χρυσή Αυγή για την πραγματοποίηση εκδήλωσης

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου κατέθεσε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017 ψήφισμα συμπαράστασης προς τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, ο οποίος διώκεται από το Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, που υπάγεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης, με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

Ο κ. Πελετίδης θα οδηγηθεί σε δίκη στις 13 Φεβρουαρίου 2017 επειδή το 2015, κατά την προεκλογική περίοδο των βουλευτικών εκλογών αρνήθηκε να παραχωρήσει χώρους στο κόμμα της Χρυσής Αυγής για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων και ομιλιών.

Ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης κατέθεσε συν τοις άλλοις και υπόμνημα προς την Δ’ Πταισματοδίκη Πατρών για την υπόθεση με την Χρυσή Αυγή (φωτό patrasevents.gr)

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου Δημήτρης Πιπίνης δήλωσε ότι θα συζητηθεί το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του Σώματος.

Αναλυτικά το ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης Θάσου

Σε δίκη σέρνεται ο κομμουνιστής δήμαρχος της Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, από το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, που υπάγεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης, με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος!

Ειδικότερα ο δήμαρχος σέρνεται στα δικαστήρια ως κατηγορούμενος επειδή το 2015, ενόψει των βουλευτικών εκλογών, δεν παραχώρησε χώρους στους δολοφόνους χρυσαυγίτες για να προπαγανδίσουν τις φασιστικές τους αντιλήψεις και να σταλάξουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο. Επιπλέον, ο δήμαρχος Πατρέων κατηγορείται επειδή δεν έδωσε στους χρυσαυγίτες στοιχεία σχετικά με το πόσα παιδιά μεταναστών φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του δήμου, μετά από Ερώτηση που είχαν καταθέσει τα φασιστοειδή στη Βουλή.

Η δίκη έχει οριστεί στις 13 Φλεβάρη 2017 σύμφωνα με το κλητήριο θέσπισμα που του απεστάλη.

H επίμαχη απόφαση του Δήμου Πατρέων σχετικά με τους χρυσαυγίτες ανέφερε τα εξής: «Ο Δήμος Πατρέων ουδεμία σχέση θέλει να έχει με τη ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Ως εκ τούτου, με κανέναν τρόπο δεν θα διευκολύνει την κοινοβουλευτική ή άλλη δραστηριότητά της και άρα την εγκληματική της δράση, με τη διάθεση στοιχείων του, χώρων που του ανήκουν ή οποιονδήποτε άλλο τρόπο». Στην πραγματικότητα, η παραπάνω πολιτική θέση και απόφαση είναι το αδίκημα, σύμφωνα με τους νόμους του αστικού κράτους.

Είναι προφανές ότι οι ευθύνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ γι’ αυτήν την εξέλιξη είναι τεράστιες, δεδομένου μάλιστα ότι η συγκεκριμένη δίωξη είχε -κατά κάποιο τρόπο- προαναγγελθεί από τον ίδιο τον πρώην υπουργό Εσωτερικών και νυν πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, το καλοκαίρι του 2015.

Ως Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θάσου δηλώνουμε:

  • Δεν θέλουμε να έχουμε καμιά σχέση με την ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή. Καμιά διευκόλυνση στην εγκληματική της δράση (κοινοβουλευτική ή οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητά της)
  • Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον διωκόμενο κομμουνιστή Δήμαρχο. Απαιτούμε να αποσυρθεί τώρα η δίωξη εις βάρος του Δημάρχου Πάτρας Κώστα Πελετίδη