Μαθητές από τη Θάσο στη Βουλή των Ελλήνων

Η εκπαιδευτική κοινότητα των Γυμνασίων Λιμεναρίων και Πρίνου θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει το κτίριο, τη λειτουργία και το έργο της, στο πλαίσιο του Προγράμματος Φιλοξενίας του Ιδρύματος της Βουλής

Τη χαρά να βρεθούν στην Ελληνική Βουλή θα έχουν οι μαθητές του Γυμνασίου Λιμεναρίων και του Γυμνάσιο Πρίνου Θάσου στις 2 Μαρτίου-5 Μαρτίου 2017 και στις 6 Απριλίου-9 Απριλίου 2017 αντίστοιχα, στο πλαίσιο του Προγράμματος Φιλοξενίας του Ιδρύματος της Βουλής.

Σκοπός του προγράμματος είναι να δοθεί η δυνατότητα στους μαθητές των παραπάνω σχολείων, μεταξύ άλλων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, να γνωρίσουν τη Βουλή των Ελλήνων, το κτίριο, τη λειτουργία και το έργο της, αλλά και να έρθουν σε επαφή με την ιστορία και το σύγχρονο πολιτιστικό πρόσωπο της πρωτεύουσας.

Επίσης, επιδίωξη του φετινού προγράμματος είναι να δοθεί στους μαθητές η δυνατότητα διαδικτυακής επικοινωνίας με συμμαθητές τους από σχολεία της Αττικής, τους οποίους και θα συναντήσουν κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας τους στην Αθήνα.

Επισημαίνεται ότι το πρόγραμμα Φιλοξενία του σχολικού έτους 2016-2017 απευθύνεται σε μαθητές απομακρυσμένων Γυμνασίων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Τα ανωτέρω σχολεία (Γυμνάσια Λιμεναρίων και Πρίνου Θάσου) επιλέχθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες, αφού εξετάστηκε και εκτιμήθηκε σχετικά η κατάσταση του νησιού μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές, η κήρυξη αυτού σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας και οι δυσκολίες εν γένει στις οποίες περιήλθαν οι κάτοικοι του νησιού.

Η δυνατότητα που δίνεται στους μαθητές των Γυμνασίων της Θάσου να επισκεφτούν την πρωτεύουσα και να έλθουν σε επαφή με το Ναό της Δημοκρατίας είναι μια ανάσα για τους μαθητές των Γυμνασίων του νησιού.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα «Φιλοξενία 2016-2017» οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν από εδώ.