Αλλάζει όψη το λιμάνι του Λιμένα Θάσου-Δείτε τα σχέδια ανάπλασης που προβλέπουν ακόμα και υποδοχή κρουαζιερόπλοιων

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2017 η επισκευή σπηλαίωσης του χώρου ελλιμενισμού των ferry boats, ενώ άμεσα θα αλλάξει όλη η όψη της παραλιακής ζώνης του νέου λιμανιού-Ξεκινάει και η εκβάθυνση του λιμανιού του Πρίνου με όλα τα έργα να «τρέχουν» από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θάσου

Το λιμάνι του Λιμένα Θάσου «αποπλέει» προς την ανάπτυξη… Τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2017 ξεκίνησε η επισκευή σπηλαίωσης του χώρου προσγειάλωσης (ελλιμενισμού) των ferry boats με ίδιους πόρους του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου ύψους 100.000 ευρώ, ενώ το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί, καλώς εχόντων των πραγμάτων, στα τέλη του μηνός.

Επίσης θα τοποθετηθούν και νέες δέστρες για να μπορούν να δένουν τα ferry boats, θα τοποθετηθούν μπλόκια, ενώ σε κάποια σημεία που θα γίνει η σπηλαίωση θα γίνει εκβάθυνση για να φύγει το χώμα και οι πέτρες που συσσωρεύτηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και τους δυνατούς βόρειους ανέμους. Μάλιστα, υπήρχε κίνδυνος κατάρρευσης μέρους της προβλήτας από το κενό που δημιουργήθηκε από το «φάγωμα» της θάλασσας.

Δείτε παρακάτω τι σχετικές φωτογραφίες από τις εργασίες στο λιμάνι του Λιμένα Θάσου.

Αλλάζει όψη η παραλιακή ζώνη-Πρόβλεψη και για κρουαζιερόπλοια

Πέρα από την ανάπτυξη του λιμανιού, το Πλαίσιο Έργων Ανάπτυξης Λιμένα Θάσου (ΠΕΑΛ) προβλέπει την αναμόρφωση όλης της παραλιακής ζώνης του νέου λιμανιού της πρωτεύουσας της Θάσου.

Η σχετική μελέτη έχει τελειώσει, με χρηματοδότηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου ύψους περίπου 100.000 ευρώ, ενώ τώρα γίνονται ενέργειες για τη χρηματοδότηση του έργου που αναμένεται να φτάσει τα 33.800.000 ευρώ.

Η μελέτη προβλέπει την διεύρυνση της προβλήτας, ώστε να καταπλέουν περισσότερα ferry boats, αλλά και κρουαζιερόπλοια, μεγάλους χώρους στάθμευσης οχημάτων, χώρους αναμονής επιβατών, καθώς και χώρους στέγασης των γραφείων του Λιμενικού Ταμείου, αλλά και άλλων υπηρεσιών, όπως του Λιμεναρχείου.

Επίσης θα γίνουν καταστήματα τα οποία θα νοικιάζονται σε ιδιώτες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα έσοδα του δήμου, λωρίδα αναμονής ταξί, υπαίθριος χώρος αναμονής, είσοδο-έξοδο πεζών από τη Πολη και άλλες παρεμβάσεις που θα αλλάξουν τη μορφή της παραλιακής ζώνης με σύγχρονες υποδομές που θα αναβαθμίσουν τις τουριστικές υπηρεσίες του νησιού.

Δείτε παρακάτω τα σχέδια και την εικόνα που θα παρουσιάζει το λιμάνι του Λιμένα μετά το πέρας των εργασιών.

Εργασίες και στο λιμάνι του Πρίνου

Έργα, όμως, δεν γίνονται μόνο στο λιμάνι του Λιμένα. Σε λίγο ξεκινάνε και τα έργα εκβάθυνσης του χώρου προσγειάλωσης (ελλιμενισμού) Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων στο λιμάνι του Πρίνου Θάσου. Η μελέτη, ύψους περίπου 100.000 ευρώ την οποία έχει αναλάβει επίσης το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θάσου, ξεκίνησε και μόλις ολοκληρωθεί θα ξεκινήσει και το έργο, συμπληρώνοντας τη συνολική αναβάθμιση της μοναδικής «πύλης» Τουριστικής ανάπτυξης του νησιού, εφόσον δεν υπάρχει αεροδρόμιο και μέχρι να γίνει το υδατοδρόμιο (διαβάστε σχετικό ρεπορτάζ εδώ), ήτοι των δύο μεγάλων λιμανιών.