Φως… καλαισθησίας πλημμύρισε το λιμάνι της Σκάλας Καλλιράχης (φωτογραφίες)

Πληθώρα παρεμβάσεων ουσίας και καλλωπισμού από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θάσου σε ένα ακόμα λιμάνι του νησιού-Παρεμβάσεις συντήρησης και στο κτίριο του Καλογερικού μετά από 10 και πλέον χρόνια

Αλλάζουν όψη τα λιμάνια της Θάσου με έργα ουσίας, αλλά και με παρεμβάσεις που άπτονται της αισθητικής. Μετά τα έργα στο λιμάνι του Λιμένα και του Πρίνου (διαβάστε σχετικά εδώ), το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θάσου προχώρησε πριν μέρες και σε παρεμβάσεις στο λιμάνι της Σκάλας Καλλιράχης.

Στο συγκεκριμένο λιμάνι πραγματοποιήθηκαν επισκευές και εργασίες στον υπήνεμο και προσήνεμο μόλο, βελτιώνοντας τις συνθήκες ασφάλειας ελλιμενισμού των σκαφών, ενώ τοποθετήθηκε νέος φωτισμός με χρήση οικονομικών λαμπτήρων, αλλά και καλαίσθητων ιστών δημόσιου φωτισμού με… θέμα από τη θάλασσα.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν εργασίες συντήρησης στο εσωτερικό, αλλά και σε εξωτερικά σημεία (μπαλκόνια, σκάλες) του Καλογερικού στον Λιμένα με έξοδα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου, το οποίο στεγάζεται στο εν λόγω ιστορικό κτίριο, κάτι που είχε να γίνει για πάνω από 10 χρόνια.

Η εργασίες περιελάμβαναν συντήρηση του ξύλινου δαπέδου, των ξύλινων κλιμάκων, βάψιμο, συντήρηση κουφωμάτων κ.α.