Όλη η Θάσος πάνω σε… ποδήλατο με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (φωτογραφίες)

Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στις δράσεις τις οποίες διοργάνωσε ο δήμος Θάσου στον Λιμένα με θέμα «Καθαρή, συνεργατική και έξυπνη κινητικότητα» και επίκεντρο τα πλεονεκτήματα των καθαρότερων τρόπων μεταφοράς

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2017 (European Mobility Week 2017) στην οποία συμμετείχε ο δήμος Θάσου, μικροί και κυρίως μεγάλοι άφησαν τα αυτοκίνητά τους και πήραν το ποδήλατο.

Μαζί τους και ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ, ο οποίος δεν έχασε την ευκαιρία να βγει και μια selfie με τους μικρούς ποδηλάτες κατά την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Λιμένα της Θάσου.

Κάθε χρόνο η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας εστιάζει σε διαφορετικά θέματα που συνδέονται με τη βιώσιμη αστική κινητικότητα. Το θέμα που επιλέχθηκε για το 2017 είναι «Καθαρή, συνεργατική και έξυπνη κινητικότητα».

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ΄ επέκταση για τη διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους.

Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται στο πλαίσιό του είναι η ενθάρρυνση και προώθηση βιώσιμων τρόπων μετακίνησης και μεταφοράς στον αστικό ιστό και η ευαισθητοποίησης των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής τους, ενώ προωθεί τις λύσεις συνεργατικής κινητικότητας και επισημαίνει τα πλεονεκτήματα των καθαρότερων τρόπων μεταφοράς.

Η εβδομάδα κορυφώνεται με την «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο» στις 22 Σεπτεμβρίου κατά την οποία τμήματα οδών της πόλης κλείνουν για τα αυτοκίνητα, αφήνοντας ελεύθερο χώρο στους πεζούς, στους ποδηλάτες και στα ΜΜΜ.

Φέτος περίπου 90 δήμοι επέδειξαν εξαιρετικές επιδόσεις στην υλοποίηση των δράσεων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, δίνοντας το ισχυρό μήνυμα στο εξωτερικό ότι η χώρα μας συμμετέχει και συνδράμει στη συλλογική προσπάθεια για βελτίωση της ποιότητας ζωής των Ευρωπαίων Πολιτών.