Θάσος-Κύπρος: «Εναγκαλισμός» σε πολλά επίπεδα με αφορμή δύο θεατρικά έργα

Οι δήμαρχοι Θάσου και Πάφου συναντήθηκαν στη Μεγαλόνησο, ξεκινώντας μια νέα εποχή συνεργασίας στους τομείς του Πολιτισμού, του Τουρισμού, της Νεολαίας και της τρίτης ηλικίας, αλλά και στα ευρωπαϊκά προγράμματα

Την ανάπτυξη μιας στενής και γόνιμης συνεργασίας μεταξύ των δήμων Πάφου και Θάσου προς όφελος των αντίστοιχων τοπικών κοινωνιών, αποφάσισαν σήμερα οι Δήμαρχοι των δύο πόλεων Φαίδωνας Φαίδωνος και Κώστας Χατζηεμμανουήλ.

Σε συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του δημάρχου Πάφου, συζητήθηκε και αποφασίστηκε μεταξύ άλλων η συνεργασία των δύο Τοπικών Αρχών στους τομείς του Πολιτισμού, του Τουρισμού, της Νεολαίας και της τρίτης ηλικίας.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε η διοργάνωση ανταλλαγής επισκέψεων μεταξύ δημοτών της τρίτης ηλικίας κατά τον προσεχή Νοέμβριο και Μάρτιο σε Πάφο και Θάσο αντίστοιχα, η ανταλλαγή καλλιτεχνικών σχημάτων για εμπλουτισμό των πολιτιστικών εκδηλώσεων στις δύο πόλεις, η διοργάνωση επαφών μεταξύ των επιχειρηματιών του Τουρισμού και η συνεργασία σε θέματα νεολαίας και ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Στη συνάντηση των δύο δημάρχων παρέστησαν επίσης ο πρόεδρος και τα Μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών του δήμου Πάφου Παναγιώτης Βορκάς, Λίνος Τσοκκάς και Μαρίνος Στυλιανού, καθώς και ο αντιδήμαρχος Θάσου Γιάννης Πλαφαδέλης.

Ο δήμαρχος και η αντιπροσωπεία της Θάσου βρέθηκαν στην Πάφο με την ευκαιρία των παραστάσεων τις οποίες έδωσαν στο Μαρκίδειο θεατρικά σχήματα από το νησί. Πρόκειται για τα έργα «Γαμήλιο Θάσου» το οποίο παρουσιάστηκε από τη Δημοτική Ομάδα Λιμένα Θάσου και «Σωσίβιος» από την Θεατρική Δημοτική Ομάδα Λιμεναρίων Θάσου.

*Πηγή: Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων