Συνεχίζει να πληρώνει τη μεταφορά μαθητών στο ΕΠΑΛ ο δήμος Θάσου

Επιστολή Χατζηεμμανουήλ στον Χρήστο Μέτιο για να δοθεί λύση στο θέμα της κάλυψης της μεταφοράς η οποία, σύμφωνα με τον δήμαρχο Θάσου, αφορά την Περιφέρεια

Μπορεί να πέρασαν 2 μήνες από εγκαίνια του παραρτήματος του ΕΠΑΛ Χρυσούπολης στη Θάσο (διαβάστε σχετικά εδώ), με το παράρτημα να λειτουργεί πέρα των 2 μηνών, ωστόσο ο δήμος Θάσου συνεχίζει να καλύπτει τα έξοδα της μεταφοράς των μαθητών, χωρίς αυτό να εντάσσεται στις αρμοδιότητές του.

Μάλιστα, ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ έστειλε το πρωί της Τρίτης 10 Απριλίου 2018 επιστολή στον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστο Μέτιο με την οποία ζητά να καλυφθούν τα έξοδα της μεταφοράς των μαθητών από την Περιφέρεια, όπως ακριβώς ορίζει ο Νόμος.

Ωστόσο, ο δήμος Θάσου δεν είναι διατεθειμένος να αφήσει τη λειτουργία του ΕΠΑΛ στο έλεος της γραφειοκρατίας, εξ ου και η κάλυψη των εξόδων της μεταφοράς των μαθητών από τον προϋπολογισμό δήμο από την αρχή της λειτουργίας του Ιδρύματος, παρά το ότι δεν όφειλε να το κάνει, αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι με την… επίκληση του φιλότιμου ο δήμος Θάσου θα συνεχίσει να καλύπτει έξοδα τα οποία δεν του αναλογούν, όπως αφήνει να εννοηθεί ο κ. Χατζηεμμανουήλ.