«Καλοκαιρινή Μουσική Εκδήλωση 2018»: Μια πολιτιστική γιορτή από τον δήμο Θάσου [φωτογραφίες]

Στο ειδυλλιακό περιβάλλον του Αρχαιολογικού Μουσείου του νησιού, η βραδιά «κόμισε» ένα καλλιτεχνικό και ποιοτικά αξιοζήλευτο πρόγραμμα, αλλά και δυο ευχάριστα νέα τα οποία αφορούν τον πολιτισμό και την ιστορία της Θάσου

Για μια ακόμη χρονιά, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η «Καλοκαιρινή Μουσική Εκδήλωση» του δήμου Θάσου στο ειδυλλιακό περιβάλλον του Αρχαιολογικού Μουσείου. Όλες οι δυνάμεις του νησιού συνεργάστηκαν άψογα και η προσπάθειά τους επιβραβεύτηκε από ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα.

Η συμμετοχή του κοινού ήταν αθρόα και καταχειροκρότησε όλους τους συμμετέχοντες για το καλλιτεχνικό και ποιοτικά αξιοζήλευτο πρόγραμμα που παρουσίασαν. Συνέδεσαν όμορφα τον λόγο, την ποίηση, τη μουσική, το θέαμα, την διασκέδαση, τον χορό, τη φύση και την Ελλάδα.

Ο δήμαρχος Θάσου Κωνσταντίνος Χατζηεμμανουήλ, χαιρετίζοντας την καλοκαιρινή εκδήλωση του δήμου Θάσου 2018, αφού ευχαρίστησε την Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας-Θάσου για την παραχώρηση του χώρου, συνεχάρη και ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες και άδραξε την ευκαιρία να αναφερθεί σε δυο ευχάριστα νέα που αφορούν τον πολιτισμό και την ιστορία του νησιού.

Πρόκειται για τη συνέχιση των εργασιών αναστήλωσης του Αρχαίου Θεάτρου, από μια ομάδα 30 στελεχών, που θα εργασθούν με γνώση, προσπάθεια και μεράκι, ώστε το Αρχαίο Θέατρο να ανοίξει ξανά τις πύλες του στο κοινό αφενός και στη δωρεά μιας ιδιαίτερης συλλογής αρχαίων νομισμάτων της Θάσου και των αποικιών του νησιού, του φιλότεχνου συλλέκτη Άδωνι Κύρου, που θα κοσμούν το Αρχαιολογικό Μουσείο αφετέρου.

Στο μεγαλεπήβολο και αριστοτεχνικά φωτισμένο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θάσου υπήρχε η παρουσία όλου του νησιού, καθόσον τα μέλη της Παιδικής-Νεανικής και Μικτής Χορωδίας του δήμου προέρχονται από όλους τους οικισμούς και η Φιλαρμονική του δήμου.

Τις Χορωδίες του δήμου διηύθυνε εθελοντικά με μαεστρία και χάρη η Αργυρώ Παπαλάσκαρη, ενώ η επιμέλεια του προγράμματος, καθώς και οι υπέροχες μελωδίες του πιάνου ανήκουν στην Πελαγία Αναγνωστάκη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Θάσου Κωνσταντίνος Χατζηεμμανουήλ, ο αντιδήμαρχος Γιάννης Πλαφαδέλης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Πατές, η πρόεδρος του Δημαρωγού Αγγελική Νικήτα-Γεωργαλή, δημοτικοί σύμβουλοι, οι ιερείς του τόπου, ο δημοσιογράφος Μηνάς Βιντιάδης, η πολυβραβευμένη ποιήτρια-πεζογράφος Ανδρομάχη Διαμαντοπούλου-Φιλιππίδου κ.ά..

Εντύπωση προκάλεσε ο συντονισμός και ο προγραμματισμός του πλήθους των συμμετεχόντων, καθώς και το ποικίλο θέαμα που παρουσίασαν, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων.

Όλη η Θάσος έμοιαζε μια αγκαλιά, γιατί όλοι μαζί υπάρχει ελπίδα!