Πρωτοβάθμια και δήμος Θάσου απαντούν στους γονείς του 1ου Νηπιαγωγείου Λιμεναρίων

Ο δήμος Θάσου έχει πράξει τα δέοντα δαπανώντας ένα ευσεβές ποσό απαντάει η Δημοτική Αρχή, απορία για την άρνηση των γονέων να στείλουν τα νήπια στο σχολείο εκφράζει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Πλήρης διάσταση απόψεων υπάρχει ανάμεσα στον Σύλλογο Γονέων του 1ου Νηπιαγωγείου Λιμεναρίων και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τη Δημοτική Αρχή για την κατάσταση του νηπιαγωγείου (διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ) με τον δήμαρχο Θάσου, Κώστα Χατζηεμμανουήλ να δηλώνει ότι τις παρεμβάσεις τις οποίες όφειλε να κάνει ο δήμος, τις έκανε και πλέον είναι αρμοδιότητα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να θέσει σε λειτουργία τη σχολική μονάδα. Οι γονείς από την πλευρά τους επιμένουν ότι δεν τηρήθηκαν τα συμφωνηθέντα.

Διαβάστε τι απαντάει στους γονείς η Πρωτοβάθμια και ο δήμος Θάσου

Χρήστος Αρβανιτόπουλος-Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
«Από το καλοκαίρι γνωρίζαμε πως πρέπει να μετακινηθεί το νηπιαγωγείο σε άλλο χώρο γιατί το κτίριο χρειαζόταν για άλλους λόγους. Έγινε μια σύσκεψη εκεί, παρουσία όλων των φορέων και αποφασίστηκε να μετακινηθεί το νηπιαγωγείο σε δύο αίθουσες του Δημοτικού Σχολείου οι οποίες πληρούν όλες τις προδιαγραφές για να δεχτούν τα νήπια. Όλες τις απαραίτητες εργασίες, δε, που έπρεπε να γίνουν, τις ανέλαβε ο δήμος σε ό,τι αφορά τις τουαλέτες και γενικά το κτιριακό μέρος. Από ‘κει και μετά δεν καταλαβαίνουμε γιατί οι γονείς δεν στέλνουν τα παιδιά τους. Οι γονείς αναφέρουν πως υπάρχουν ελλείψεις σε παιχνίδια κλπ. Όλα όμως όσα υπήρχαν, υπάρχουν και τώρα, αφού μεταφέρθηκαν στις αίθουσες τις νέες, δηλαδή στο Δημοτικό Σχολείο όπου θα στεγαστεί το νηπιαγωγείο.

»Ένας άλλος λόγος της άρνησης των γονέων να πάνε τα παιδιά τους στο νηπιαγωγείο είναι πως δεν υπάρχει περίφραξη για την ασφάλεια των παιδιών. Θα πρέπει να καταλάβουν οι γονείς πως δεν γίνονται αυλές μέσα στις αυλές. Στις ώρες των διαλειμμάτων δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Άλλωστε οι ώρες διαλειμμάτων των νηπιαγωγείων δε συμπίπτουν με αυτές του Δημοτικού Σχολείου. Ό,τι ακούγεται είναι δικαιολογίες. Το βασικό προσωπικό βρίσκεται στις θέσεις του, οι αίθουσες είναι πολύ καλές και δεν καταλαβαίνουμε γιατί να μη στέλνουν οι γονείς τα παιδιά τους στο σχολείο. Οι γονείς επιμένουν πως δε θα στείλουν τα παιδιά τους στα νήπια μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Αυτά όμως δεν είναι αρμοδιότητες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά άλλων φορέων και του δήμου. Έγιναν επαφές με τους γονείς και τον κ. Μπαντίκο, με ‘μένα και την υπεύθυνη των νηπιαγωγείων, την κ. Μωϋσιάδου που επισκέφθηκε το νηπιαγωγείο των Λιμεναρίων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Καταλαβαίνουμε το θέμα με τις τουαλέτες, η περίφραξη ίσως μπορεί να λυθεί, δεν είναι όμως θέμα που άπτεται της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης».

Κώστας Χατζηεμμανουήλ-δήμαρχος Θάσου
«Το νηπιαγωγείο μέχρι πέρυσι στεγαζόταν σε μια αίθουσα που παιδικού σταθμού. Ούτως ή άλλων είχε κάποια προβλήματα που την προορίζουμε για βρεφονηπιακό σταθμό, κάτι που ζητάει η κοινωνία των Λιμεναρίων. Το κτίριο αυτό θέλουμε να το εντάξουμε σε χρηματοδότηση, έχουμε μιλήσει με την Πρωτοβάθμια και γνωρίζουμε πολύ καλά πως υπάρχει ανάγκη μετεγκατάστασης από το κτίριο του παιδικού σταθμού, στο σχολικό συγκρότημα, όπου μάλλον προβλεπόταν και η λειτουργία νηπιαγωγείου. Παρόντες στην συνάντησή μας ήταν ο κ. Μπαντίκας, ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας, η νηπιαγωγός, ο σύλλογος γονέων και το Νομικό μας Πρόσωπο. Είδαμε τους χώρους, αποφασίστηκαν κάποια πράγματα, όπως να χωριστεί μια τουαλέτα για να δοθεί στα νήπια, πράγμα που έγινε. Δαπανήθηκαν χρήματα αρκετά και από ‘κει και πέρα δεν υπάρχει κανένας λόγος να μη λειτουργήσει εύρυθμα το νηπιαγωγείο των Λιμεναρίων. Το ότι δεν πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο είναι θέμα που πρέπει να επιλύσει η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Αν δούμε τα σχολεία που υπάρχουν στον Νομό Καβάλας οι τουαλέτες είναι έξω από το κτίριο. Εμείς, ως δήμος, δαπανήσαμε κάποιο σεβαστό ποσό. Συναντήθηκα με τους γονείς και χωρίς δεύτερη σκέψη με την τεχνική μας υπηρεσία φτιάξαμε τα πάντα.  Από ‘κει και μετά είναι χρέος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να λειτουργήσει τις σχολικές μονάδες».