Κορονοϊός τέχνας κατεργάζεται: Ένας πρωτότυπος διαγωνισμός φωτογραφίας για τους κατοίκους της Θάσου

«Φωτογραφίζω από το σπίτι μου ό,τι αγαπώ, για να θυμάμαι πάντα ό,τι με έκανε πιο δυνατό»: Πώς θα λάβετε μέρος στον διαγωνισμό ο οποίος θα διεξαχθεί από το σπίτι στο πλαίσιο του «αναγκαστικού εγκλεισμού»

Ο δήμαρχος Θάσου, Ελευθέριος Κυριακίδης, ο πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε. Θάσου, Γεώργιος Κουτσουμανής και ο αντιπρόεδρός της, Κώστας Βλαστάρης, σε συνεργασία πάντα με την Καλλιτεχνική Συντονίστρια του Δήμου Θάσου, Στέλλα Φουρναράκη, θέλοντας να κάνουν τις ημέρες αυτές του «αναγκαστικού εγκλεισμού» των κατοίκων του νησιού μας πιο ευχάριστες και πιο δημιουργικές, σκέφτηκαν να συλλέξουν φωτογραφικό υλικό των κατοίκων, αυστηρά φωτογραφισμένο μέσα από το σπίτι τους, με θέμα «Φωτογραφίζω από το σπίτι μου ό,τι αγαπώ, για να θυμάμαι πάντα ό,τι με έκανε πιο δυνατό».

«Οι μέρες που ζούμε είναι πρωτόγνωρες μα και παράξενες συγχρόνως για όλους μας. Είμαστε αντιμέτωποι με καταστάσεις που μας κάνουν να νιώθουμε ανασφάλεια, αλλά και που είμαστε υποχρεωμένοι να συμμορφωθούμε για το δικό μας καλό, αλλά και το καλό των γύρω μας», αναφέρουν στο μήνυμά τους οι διοργανωτές του Διαγωνισμού.

Το υλικό που θα συλλεχθεί θα παρουσιαστεί σε Έκθεση Φωτογραφίας-Διαγωνισμό με τον ίδιο τίτλο, που θα οργανώσει ο Δήμος Θάσου και η ΔΗΚΕΘ, «όταν οι δύσκολες αυτές μέρες θα είναι παρελθόν για να θυμόμαστε, αλλά και να τιμούμε τη συλλογική προσπάθεια όλων μας».

Θα βραβευτούν οι 3 καλύτερες φωτογραφίες και ο τρόπος επιλογής τους θα ανακοινωθεί μεταγενέστερα.

Η όροι του Διαγωνισμού, λοιπές πληροφορίες και η σχετική υπεύθυνη δήλωση είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Δήμου Θάσου εδώ.

Ηλεκτρονική διεύθυνση αποστολής φωτογραφιών: [email protected]