Δημοτική Θασιακή Κίνηση-Πάμε Μαζί: Η πορθμειακή γραμμή Καβάλας-Πρίνου πρέπει να λειτουργεί αδιάλειπτα

Ανακοίνωση διαμαρτυρία της δημοτικής παράταξης του Δήμου Θάσου για το κλείσιμο της γραμμής με την οποία καταργείται η σύνδεση του νησιού με την πρωτεύουσα του Νομού

Την έντονη διαμαρτυρία της για το κλείσιμο της πορθμειακής γραμμής Καβάλας – Πρίνου, εκφράζει με ανακοίνωση της η δημοτική παράταξη Δημοτική Θασιακή Κίνηση-Πάμε Μαζί. Η γραμμή έκλεισε μετά από αίτημα των ναυτιλιακών εταιριών προς το Υπουργείο Ναυτιλίας το οποίο έγινε δεκτό, με αποτέλεσμα να καταργηθεί η σύνδεση του νησιού με την πρωτεύουσα του Νομού Καβάλας.

Η δημοτική παράταξη προτείνει να διεξάγονται δύο δρομολόγια καθημερινά από τη συγκεκριμένη γραμμή παράλληλα με τα μειωμένα δρομολόγια από τη γραμμή Κεραμωτής – Πρίνου και ζητάει την αντίδραση των βουλευτών Καβάλας, του αντιπεριφερειάρχη καθώς και των Δημάρχων Καβάλας και Θάσου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της παράταξης «Δημοτική Θασιακή Κίνηση-Πάμε Μαζί»

«Να μην αντιμετωπίζεται η γραμμή Καβάλας – Πρίνου, ως δευτερεούσης σημασίας από τους πλοιοκτήτες»

«Εκφράζουμε έντονα τη διαμαρτυρία μας προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, που επέτρεψε στους πλοιοκτήτες των ναυτιλιακών εταιριών, με πρόσχημα τη μείωση της επιβατικής κίνησης εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων στην κυκλοφορία των πολιτών λόγω κορονοϊού, να κλείσουν την πορθμειακή γραμμή Καβάλας-Πρίνου. Οι ευθύνες του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη είναι πολύ σοβαρές, γιατί έκανε δεκτό το αίτημα των ναυτιλιακών εταιριών καταργώντας έτσι τη σύνδεση της Θάσου με την πρωτεύουσα του νομού.

Θέτουμε δημόσια το ερώτημα: Γιατί οι ναυτιλιακές εταιρείες παράλληλα με τα μειωμένα δρομολόγια στα πορθμεία Κεραμωτής-Λιμένα δε λειτουργούν και την πορθμειακή γραμμή Καβάλας-Πρίνου με δύο (2) δρομολόγια, πρωί και μεσημέρι, ούτως ώστε οι κάτοικοι της Θάσου για σοβαρούς λόγους να έχουν άμεση πρόσβαση στην πόλη της Καβάλας και ιδιαίτερα στο νοσοκομείο;

Η θέση μας είναι ότι η γραμμή Καβάλας-Πρίνου πρέπει να λειτουργεί αδιάλειπτα, εφόσον εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων της Θάσου, και όχι να αντιμετωπίζεται από τους πλοιοκτήτες ως δευτερευούσης σημασίας.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα υπάρξει άμεση αντίδραση και παρέμβαση προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, από τους βουλευτές, τον αντιπεριφερειάρχη και τους δημάρχους Θάσου-Καβάλας».