Στη Θάσο προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο δασικών πυρκαγιών το καλοκαίρι

Υπό τον Δήμαρχο Θάσου συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Θάσου

Την Τρίτη 19 Μαΐου 2020 συνεδρίασε στο κτίριο του Καλογερικού το Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΤΟ) Δήμου Θάσου με θέμα: «Σχεδιασμός και Δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο 2020».

Τη συνεδρίαση συντόνισε ο Δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης και ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας Σταύρος Κιβράκης.

Στη συνεδρίαση, στην οποία παρευρέθηκαν τα τακτικά μέλη του ΣΤΟ του Δήμου Θάσου και εκπρόσωποι όλων υπολοίπων εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων, συζητήθηκαν δράσεις-έργα-μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας, τα οποία πρέπει να υλοποιηθούν για την έγκαιρη αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών έτους 2020 στην Θάσο.

Από τη συζήτηση προέκυψε η άψογη συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων, ενώ κατατέθηκαν από κάθε υπηρεσία και φορέα η ετοιμότητα τόσο στον τομέα της πρόληψης όσο και της καταστολής.

Στο τέλος της συνεδρίασης με αφορμή την ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων, προτάθηκε από τον Δήμαρχο Θάσου κ. Ελευθέριο Κυριακίδη και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή προς τιμήν των θυμάτων του Ποντιακού Ελληνισμού.