Δημοτική Θασιακή Κίνηση-Πάμε Μαζί: Φτωχό και χωρίς όραμα το τεχνικό πρόγραμμα της διοίκησης Κυριακίδη

Ανακοίνωση της παράταξης της αντιπολίτευσης του Δήμου Θάσου με αφορμή την κατάθεση του τεχνικού προγράμματος

Φτωχό και χωρίς όραμα χαρακτηρίζει το τεχνικό πρόγραμμα της διοίκησης του Δήμου Θάσου για το 2021, η Δημοτική Θασιακή Κίνηση-Πάμε Μαζί. Με ανακοίνωση της τονίζει ότι η διοίκηση Κυριακίδη έχει συμπεριλάβει σ’ αυτό μόνο τέσσερις νέες μελέτες, που αφορούν τρία χωριά της Θάσου και ότι δεν υπάρχει προγραμματισμός άλλων δράσεων, αλλά και διάθεση για να διεκδικήσει τους απαραίτητους πόρους προκειμένου να συνεχιστεί η αναπτυξιακή πορεία στο νησί.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης του Δήμου Θάσου

«Στο Τεχνικό Πρόγραμμα περιλαμβάνονται μόνο τέσσερις νέες μελέτες, που αφορούν τρία χωριά της Θάσου»

«Η Διοίκηση του Δήμου Θάσου αιχμάλωτη και άνευρη απέναντι στη νεοφιλελεύθερη κυβερνητική πολιτική, που έχει αφήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση χωρίς πόρους, προχωρά για το 2021 με ένα φτωχό Τεχνικό Πρόγραμμα και χωρίς όραμα για το νησί μας.

Από το Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2021 απουσιάζει ο προγραμματισμός πολλών έργων που εισηγήθηκαν τα Κοινοτικά Συμβούλια των χωριών του νησιού μας, τα οποία για μια άλλη φορά απαξιώνονται από τη Διοίκηση του Δήμου. Στο Τεχνικό Πρόγραμμα περιλαμβάνονται μόνο τέσσερις νέες μελέτες, που αφορούν τρία χωριά της Θάσου.

H Τεχνική Υπηρεσία είναι υποστελεχωμένη και η Διοίκηση του Δήμου αδυνατεί να προχωρήσει στην άμεση ενίσχυσή της με προσωπικό. Στο Τεχνικό Πρόγραμμα δεν υπάρχουν τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα για τα χωριά της Θάσου που συχνά πλημμυρίζουν,  τα έργα για την κάλυψη όλων των χωριών με Βιολογικούς Καθαρισμούς, το νέο Πολεοδομικό Σχέδιο Θάσου, οι Πράξεις Εφαρμογής Σχεδίων που εκκρεμούν, κ.α.

Η κομματική Διοίκηση Κυριακίδη αδυνατεί να διεκδικήσει από την Κυβέρνηση τους απαραίτητους πόρους για τη συνέχιση με γοργούς ρυθμούς των εγκεκριμένων χρηματοδοτούμενων έργων και μελετών για την ανάπτυξη της Θάσου. Γι’ αυτό και πολλά  χρηματοδοτημένα έργα, ενώ έπρεπε ήδη να έχουν ολοκληρωθεί, δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα. Αναφέρουμε ενδεικτικά τη μεγάλη καθυστέρηση των έργων νέων δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης που τόσο έχουν ανάγκη κάποια χωριά, και τη λειτουργία των πράσινων σημείων για να προχωρήσει η ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων στο νησί μας.

Συγχρόνως, η Διοίκηση του Δήμου Θάσου αδυνατεί να κινητοποιήσει πόρους από την Περιφέρεια της ΑΜ-Θ. για τα αντιπλημμυρικά έργα, για την έξοδο της εθνικής οδού μέσα από τα χωριά, για τη βελτίωση της λειτουργίας του Φράγματος των Μαριών,  και για τη λειτουργία κοινωνικών δομών στο νησί μας, όπως το Κέντρο Ημερήσιας Φύλαξης Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ).

Παράλληλα, αδυνατεί να διεκδικήσει πόρους και από την προσοδοφόρα εξορυκτική δραστηριότητα μαρμάρου που διενεργείται στο νησί μας, αλλά και ούτε δείχνει πραγματικό ενδιαφέρον για την αειφόρο ανάπτυξή του ελέγχοντας τις λατομικές επιχειρήσεις, όσον αφορά  στην υποχρέωσή τους για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος της Θάσου.

Ως Δημοτική Θασιακή Κίνηση-Πάμε Μαζί, δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την οικονομική ανάπτυξη της Θάσου, με αειφόρο όμως κατεύθυνση, και για την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των συμπολιτών μας με την απόκτηση σύγχρονων υποδομών  του νησιού μας».