Θάσος: Σχέδιο για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορονοϊού στον τουρισμό

Διαδικτυακή σύσκεψη των μελών του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Θάσου-Οι βασικές προγραμματισμένες δράσεις και στόχοι του Δήμου Θάσου για την τουριστική προβολή του νησιού για το 2021

Το μεσημέρι της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου 2021 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή σύσκεψη των μελών του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Θάσου με θέμα «Αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας Covid-19 στον τουρισμό της Θάσου», κατόπιν πρόσκλησης του προέδρου του Οργανισμού, Πάρη Παρασχούδη.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν η έγκαιρη συζήτηση για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας Covid-19 στον τουρισμό της Θάσου και η λήψη σχετικών αποφάσεων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν μέλη του Οργανισμού και από τον Δήμο Θάσου ο Δήμαρχος Θάσου, Ελευθέριος Κυριακίδης και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για την εποπτεία και το συντονισμό των δράσεων Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου Θάσου Αλέξανδρος Γκάγκος.

Ο κ. Γκάγκος ενημέρωσε τα υπόλοιπα μέλη του Οργανισμού για τις ενέργειες του Δήμου Θάσου αναφορικά με δράσεις τουριστικής προβολή της Θάσου για το έτος 2021, οι οποίες αρχικά αφορούν:

  1. Την αύξηση της συμμετοχής του Δήμου Θάσου στον Οργανισμό από 2.000 ευρώ σε 8.000 ευρώ και την εξασφάλιση του ανωτέρω ποσού στον προϋπολογισμό του 2021 για την καταβολή της ετήσιας συνδρομής του
  2. Την εξασφάλιση ποσού 24.800 ευρώ στον προϋπολογισμό του 2021 για δράσεις Τουριστικής Προβολή της Θάσου

Ο Δήμαρχος Θάσου ενημέρωσε τα μέλη ότι ήδη από τις 27 Ιανουαρίου 2021 έχει αποστείλει έγγραφο προς τα αρμόδια Υπουργεία για τον έγκαιρο σχεδιασμό και την εξασφάλιση της απαιτούμενης υποδομής σε προσωπικό και υλικοτεχνικά μέσα, ώστε να ανοίξουν και να λειτουργήσουν απρόσκοπτα οι συνοριακοί σταθμοί της Νυμφαίας (Ροδόπης) και του Ορμενίου (Έβρος) μαζί με τους υπόλοιπους της Βόρειας Ελλάδας.