Η Δημοτική Θασιακή Κίνηση – Πάμε Μαζί ζητάει έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Η έξαρση των κρουσμάτων Covid-19 στο νησί της Θάσου ανησυχεί ιδιαίτερα για την παράταξη της αντιπολίτευσης

Επιτακτική είναι σύμφωνα με την παράταξη Δημοτική Θασιακή Κίνηση – Πάμε η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Θάσου προκειμένου να συζητηθεί η επιδημιολογική κατάσταση στο νησί, ύστερα από την έξαρση των κρουσμάτων Covid-19. Γι’ αυτό το λόγο προτείνει την σύγκλιση του σώματος, προκειμένου οι υπεύθυνοι των αρμόδιων φορέων να ενημερώσουν τους δημοτικούς συμβούλους και να γίνει συζήτηση για το πώς θα αντιμετωπιστεί η δύσκολη αυτή κατάσταση. Το αίτημα κατατέθηκε προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου, τον Δήμαρχο καθώς και τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Δημοτικής Θασιακής Κίνησης – Πάμε Μαζί.

«Η έκτακτη συνεδρίαση θα έχει ως στόχο την πλήρη ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων για την επιδημιολογική κατάσταση στο νησί μας»

«Κύριοι. Κρίνουμε ότι η νέα έξαρση κρουσμάτων covid-19 κυρίως στις σχολικές μονάδες του νησιού μας καθιστά επιτακτική την ανάγκη για άμεση σύγκλιση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου, με τη συμμετοχή και των υπευθύνων των αρμόδιων φορέων, όπως είναι ο διευθυντής του ΚΥ Θάσου, ο νομίατρος Καβάλας, ο υπεύθυνος του ΕΟΔΥ,  οι διευθυντές Α/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Θάσου και ο Λιμενάρχης Καβάλας.

Η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου θα έχει ως στόχο την πλήρη ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων σχετικά με την επιδημιολογική κατάσταση στο νησί μας, την ανταλλαγή απόψεων και την κατάθεση προτάσεων των δημοτικών παρατάξεων και των αρμοδίων των φορέων για τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων από το Δήμο και τα άλλα αρμόδια όργανα της Πολιτείας για την αντιμετώπιση της σοβαρής κατάστασης και την προστασία της υγείας όλων των κατοίκων της Θάσου.

Κύριε Πρόεδρε. Η Δημοτική Θασιακή Κίνηση-Πάμε Μαζί ευελπιστεί ότι αντιλαμβανόμενος την κρισιμότητα της κατάστασης για την υγεία και τη ζωή των κατοίκων του νησιού μας, θα κάνετε δεκτό το αίτημα της παράταξής μας. Επιφυλάσσεται δε να καταθέσει τις προτάσεις της πρώτα στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να τις γνωστοποιήσει έπειτα στο λαό της Θάσου».