Ένα βουνό… σκουπίδια βγήκε από τον πυθμένα των λιμανιών της Θάσου [φωτογραφίες]

Υποβρύχιος καθαρισμός σε περιοχές του νησιού από την περιβαλλοντική οργάνωση ISEA και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θάσου-Ποια λιμάνια καθαρίστηκαν

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θάσου με τον Δήμο Θάσου και σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση ISEA προχώρησαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα στην υλοποίηση δράσεων υποβρύχιου καθαρισμού σε περιοχές της Θάσου (Παλαιό Λιμάνι Λιμένα, Αλιευτικό Καταφύγιο Σκάλας Ποταμιάς, Αλιευτικό Καταφύγιο Σκάλας Σωτήρος, Αλιευτικό Καταφύγιο Σκάλας Ραχωνίου, Αλιευτικό Καταφύγιο Σκάλας Καλλιράχης και στο Αλιευτικό Καταφύγιο Λιμεναρίων).

Η περιβαλλοντική οργάνωση ISEA, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΠΡΟΣΦΕΡΩ», μιας κοινής προσπάθειας της Procter and Gramble και της ΑΒ Βασιλόπουλος έχει ταξιδέψει με δράσεις παράκτιων καθαρισμών σε περιοχές της Ελλάδας, με σκοπό την προστασία της χλωρίδας και της πανίδας μέσα από την έρευνα, την ευαισθητοποίηση και την προώθηση πολιτικών προστασίας.

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θάσου με την άμεση ανταπόκριση και υποστήριξη του προγράμματος «ΠΡΟΣΦΕΡΩ» για ακόμη μια φορά ενίσχυσε τις δυνάμεις του στη διατήρηση της καθαριότητας του υδάτινου οικοσυστήματος του νησιού, με γνώμονα τον σεβασμό και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Ο πρόεδρος του ΔΣ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου, Δημήτρης Μανίτσας σχετικά δήλωσε: «Ο σεβασμός και η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος αποτελεί προτεραιότητα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου και της Διοίκησής του. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε καθημερινά για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα».