Δήμος Θάσου: Στο επίκεντρο οι δράσεις πρόληψης εν όψει της αντιπυρικής περιόδου

Συνάντηση του Δημάρχου Θάσου με τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Κεντρικής Μακεδονίας και ΑΜΘ του Πυροσβεστικού Σώματος

Με τον Υποστράτηγο του Πυροσβεστικού Σώματος και Συντονιστή Επιχειρήσεων Κεντρικής Μακεδονίας και ΑΜΘ Μάριο Αποστολίδη, συναντήθηκε την Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021 στις 10.30 πμ ο Δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης.

Στη συνάντηση που έγινε στο Δημαρχείο του νησιού συμμετείχαν επίσης ο Διοικητής ΔΙ.ΠΥ.Ν. Καβάλας Πύραρχος Νικόλαος Μπαλατσούκας, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Καβάλας & Θάσου Σταύρος Κιβράκης και οι Αντιδήμαρχοι Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας και Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Θάσου.

Βασικό θέμα της συνάντησης αποτέλεσε η ανάλυση και η εξειδίκευση του σχεδιασμού και των δράσεων στη Θάσο με έμφαση στις δράσεις πρόληψης που αφορούν στην τρέχουσα αντιπυρική περίοδο.

Επίσης από τον Υποστράτηγο επισημάνθηκε η από 01-06-2021 εφαρμογή της υπ’ αριθ. 9/2021 (ΦΕΚ 1923/Β/13-05-2021) Πυροσβεστικής Διάταξης «Καθορισμός μέτρων για την πρόληψη και αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιών σε δασικές, αγροτικές εκτάσεις και οικοπεδικούς χώρους» και η ανάγκη πιστής τήρησής της από όλους καθώς προβλέπονται αυστηρές κυρώσεις στους παραβάτες.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης δήλωσε τα εξής:

«Η συνεργασία μεταξύ του Δήμου Θάσου και των αρμόδιων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών είναι άριστη και συνεχής.

Η πιστή εφαρμογή της υπ’ αριθ. 9/2021 Πυροσβεστικής Διάταξης είναι υποχρέωση όλων μας.

Αποτελεί την ελάχιστη πράξη ατομικής ευθύνης και την σημαντικότερη πράξη αντιπυρικής θωράκισης του τόπου μας και του πολύτιμου φυσικού περιβάλλοντός του».