Τα παιδιά της Θάσου «έκλεψαν» την παράσταση [φωτογραφίες]

Η Στέλλα Φουρναράκη «οδήγησε» τα παιδιά στα μονοπάτια της σκέψης του Όργουελ σε μια παράσταση με πολλαπλά μηνύματα

Στην πρωτεύουσα της Θάσου ολοκληρώθηκε η παρουσίαση του έργου των νεοσύστατων Παιδικών Θεατρικών Σκηνών του νησιού. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021 η Παιδική Θεατρική Σκηνή του Λιμένα παρουσίασε στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θάσου τη θεατρική παράσταση «Εκλογές στο δάσος» που βασίζεται στο έργο του Τζώρτζ  Όργουελ «Η φάρμα των ζώων», σε διασκευή και σκηνοθεσία Στέλλας Φουρναράκη.

Η παράσταση –που είχε παρουσιαστεί και στις «Αποθήκες Μεταλλείων» από την Παιδική Σκηνή Λιμεναρίων– άφησε πολύ καλές εντυπώσεις, κερδίζοντας το παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού.

Ανάμεσα σε δέντρα κι αγάλματα που δημιούργησαν ένα μοναδικό σκηνικό, τα παιδιά κατά τη διάρκεια της παράστασης έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό,  για να υπενθυμίσουν σε όλους ότι είναι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές του μέλλοντος.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης ο οποίος έδωσε συγχαρητήρια στα παιδιά και όλους τους συντελεστές, όπως και ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΘ Γιώργος Κουτσουμανής ο οποίος αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία της λειτουργίας και προσπάθειας των Παιδικών Θεατρικών Σκηνών για τον πολιτισμό του νησιού, δίνοντας στα παιδιά τον ρόλο του θεατρικού πρωταγωνιστή.