Δημοτική Θασιακή Κίνηση-Πάμε Μαζί: Όχι στο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στα Λιμενάρια

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης που στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων και των κατοίκων της Νότιας Θάσου στον αγώνα για να μην υλοποιηθεί η απόφαση

Την αποφασιστικότητα της να αγωνιστεί μαζί με τους εργαζόμενους της Τράπεζας αλλά και τους κατοίκους της Νότιας πλευράς του νησιού για να ανατραπεί η απόφαση για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στα Λιμενάρια, εκφράζει με ανακοίνωση της η Δημοτική Θασιακή Κίνηση-Πάμε Μαζί.

Η παράταξη του Δημοτικού Συμβουλίου της Θάσου, που αποτελείται από τους Δημήτρη Θεοδωρίδη και Γιάννη Παπαγεωργίου τονίζει ότι αν υλοποιηθεί τελικά η απόφαση χιλιάδες συνταξιούχοι, αγρότες, επαγγελματίες και επιχειρηματίες της περιοχής, καθώς και οι επισκέπτες, θα αναγκάζονται να μετακινούνται περισσότερο από 40 χιλιόμετρα στο βόρειο τμήμα του νησιού για να πραγματοποιήσουν τις τραπεζικές τους συναλλαγές.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης της Θάσου:

«Στο πλευρό εργαζομένων και κατοίκων της νότιας Θάσου για να ανατραπεί αυτή η απόφαση»

«Η Δημοτική Θασιακή Κίνηση-Πάμε Μαζί καταγγέλλει την απόφαση της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς για το κλείσιμο του Καταστήματος στα Λιμενάρια της Θάσου. Μια απόφαση που θα δυσκολέψει την καθημερινότητα της ζωής των χιλιάδων κατοίκων της Νότιας Θάσου αλλά και των εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών στην περιοχή κατά τους θερινούς μήνες, μιας που το τραπεζικό Κατάστημα είναι και το μοναδικό που εξυπηρετεί τις ανάγκες τους. Αν υλοποιηθεί αυτή η απόφαση χιλιάδες συνταξιούχοι, αγρότες, επαγγελματίες και επιχειρηματίες της περιοχής, καθώς και οι επισκέπτες, θα αναγκάζονται να μετακινούνται περισσότερο από 40 χιλιόμετρα στο βόρειο τμήμα του νησιού για να πραγματοποιήσουν τις τραπεζικές τους συναλλαγές, με συνέπεια επιπλέον έξοδα, ταλαιπωρία και χάσιμο χρόνου.

Το κλείσιμο του Καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στα Λιμενάρια γίνεται στο πλαίσιο μέτρων αναδιάρθρωσης των Τραπεζών, που παρά την πολυετή κερδοφορία τους και την οικονομική στήριξη του κράτους στις δύσκολες περιόδους, αποσκοπούν στις μέρες μας σε περισσότερα κέρδη λαμβάνοντας μέτρα για τη μείωση του λειτουργικού κόστους, που επιτυγχάνεται κυρίως με την αφαίμαξη των εργαζομένων αλλά και το γύρισμα της πλάτης στους πελάτες τους που για πολλά χρόνια τις στήριξαν.

Τεράστια ευθύνη γι’ αυτή την κατάσταση φέρει η κυβέρνηση, η οποία ακολουθώντας ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική νομοθετεί με κριτήριο την αύξηση των κερδών των τραπεζιτών, των εφοπλιστών και των βιομηχάνων ρίχνοντας όλο και περισσότερα βάρη στις πλάτες του ελληνικού λαού.

Η Δημοτική Θασιακή Κίνηση-Πάμε Μαζί θα σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς αλλά και των κατοίκων της νότιας Θάσου, και θα αγωνιστεί μαζί τους για να ανατραπεί αυτή η απόφαση και να μην προχωρήσει το κλείσιμο του Καταστήματος στα Λιμενάρια».