Το ΚΚΕ Θάσου για τις πλημμύρες στο νησί

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Θάσου που καλεί το λαό του νησιού να μην πιστέψει τις υποσχέσεις που θα δοθούν από τους αρμόδιους για αντιμετώπιση των προβλημάτων

Την πλήρη αποζημίωση των ζημιών που υπέστησαν σπίτια, καταστήματα, αυτοκίνητα και την υλοποίηση όλων των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων, όπως επίσης τον καθαρισμό των φρεατίων και την τοποθέτηση αλεξικέραυνων ζητάει με ανακοίνωση της η Τομεακή Επιτροπή ΚΚΕ Θάσου, μετά τα νέα προβλήματα που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες στο νησί.

Αναλυτικά: «Για άλλη μια χρονιά οι κάτοικοι του νησιού είδαν με μια νεροποντή να πλημυρίζουν σπίτια, καταστήματα, υπόγεια, να καταστρέφονται δρόμοι. Παρά τις διαβεβαιώσεις για άλλη μια χρονιά δεν υλοποιήθηκαν τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα μετά τις μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες του 2019.

Το ΚΚΕ μέσα από παρεμβάσεις στην Βουλή, στο Δημοτικό Συμβούλιο Θάσου, με δημόσιες ανακοινώσεις ανέδειξε όλες τις ελλείψεις που υπάρχουν σε απαραίτητα έργα ώστε μα μην πνιγόμαστε με την πρώτη βροχή, να μην χάνονται περιουσίες.

Η απουσία αντιπλημμυρικών έργων με ευθύνη των κυβερνήσεων, Περιφέρειας και Δήμου θα συνεχίζει να προκαλεί καταστροφές και να επιβεβαιώνει τα αδιέξοδα της αντιλαϊκής πολιτικής που δίνει τα πάντα στους επιχειρηματικούς ομίλους, στους εφοπλιστές, στο ΝΑΤΟ και στερεί από το λαό μας βασικές υποδομές, ενώ δεν μπορεί ούτε απλά φυσικά φαινόμενα να αντιμετωπίσει.

Καλούμε τον λαό του νησιού να μην πιστέψει τις υποσχέσεις που θα δοθούν από τους αρμόδιους για αντιμετώπιση των προβλημάτων και να παλέψει άμεσα για:

  • Αποζημίωση στο 100 % των ζημιών που υπέστησαν σπίτια, καταστήματα, αυτοκίνητα.
  • Άμεσα να υλοποιηθούν τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα, με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό
  • Να καθαριστούν όλα τα φρεάτια, τα ρέματα.
  • Να υπάρξει μελέτη για τις ανάγκες τοποθέτησης αλεξικέραυνων στο νησί, να επανατοποθετηθούν όπου καταστράφηκαν».