Θάσος: Υπογράφηκε σύμβαση για τη συντήρηση και βελτίωση 80 δασικών δρόμων του νησιού

Πρόκειται για ένα συμπληρωματικό έργο για την αντιπυρική προστασία της Θάσου συνολικού ποσού 410.400,01 ευρώ και αφορά σε οδικό δίκτυο άνω των 200 χιλιομέτρων

Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022 υπογράφηκε από τον Δήμαρχο Θάσου, Ελευθέριο Κυριακίδη και την εκπρόσωπο του οικονομικού φορέα «ΤΣΙΜΠΩΝΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε. με δ.τ. “BIODASOS”», Χρυσούλα Τσιμπώνη, η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Βελτίωση βατότητας δημοτικού δασικού οδικού δικτύου Νήσου Θάσου», συνολικού ποσού 410.400,01 ευρώ με ΦΠΑ.

Η πίστωση του έργου προέρχεται από το Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014-2020» (ΠΑΑ 2014-2020) με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης-ΕΓΤΑΑ και από Εθνική Δαπάνη.

Η διάρκεια υλοποίησης του έργου, σύμφωνα και με τους όρους της διακήρυξης του έργου, είναι 12 μήνες. Το έργο αφορά τη συντήρηση και βελτίωση του δημοτικού δασικού οδικού δικτύου της Θάσου, που αποτελείται από 80 δασικούς δρόμους Α΄, Β΄, και Γ΄ κατηγορίας, συνολικού μήκους 201,239 χλμ.

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου δήλωσε: «Πριν λίγες ημέρες υπογράφηκε η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου “Συντήρηση και Καθαρισμός του δικτύου αντιπυρικών ζωνών των Δημοτικών Δασών του Δήμου Θάσου“, συνολικού ποσού 865.800,00 ευρώ με ΦΠΑ. Με την υπογραφή της παρούσας σύμβασης, που αφορά στη συντήρηση και βελτίωση του συνόλου του δημοτικού δασικού οδικού δικτύου της Θάσου, ολοκληρώνεται η προσπάθεια του Δήμου Θάσου, που ξεκίνησε το 2020, για την χρηματοδότηση και την έναρξη εκτέλεσης δύο πολύ σημαντικών και συμπληρωματικών έργων για την αντιπυρική προστασία της Θάσου μετά από πολλά έτη. Από την αρχή της ανάληψης της Διοίκησης του Δήμου, υπήρξε σταθερή επιδίωξή μας η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος του τόπου μας με την εκτέλεση έργων αντιπυρικής προστασίας αυτού του μεγέθους. Έργα που θα επιλύουν προβλήματα προηγούμενων ετών, θα έχουν αποτελέσματα σε βάθος χρόνου και η υλοποίησή τους δε θα επιβαρύνει οικονομικά τον Δήμο και κατ’ επέκταση τους κατοίκους της Θάσου».